Благодійна організація Шона Пенна надасть понад мільйон $ для переселенців Львівщини

Благодійна організація CORE Response, яку заснував американський актор Шон Пенн, надасть понад мільйон доларів для реалізації проєктів для переселенців на Львівщині.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

«Загальна вартість проєктів, які «CORE Response» профінансує на Львівщині впродовж цього і наступного років, становить понад 1 мільйон доларів», – йдеться у дописі.

Йдеться про фінансову допомогу сім’ям внутрішньо переміщених осіб для оренди житла; вдосконалення системи опалення притулку для ВПО на базі Львівської політехніки; заміну вікон та дверей у школах, санаторіях, геріатричних пансіонатах, де проживають переселенці.

Потреби Львівщини обговорили на зустрічі з представниками благодійної організації CORE Response.

Зазначається, що однією з першочергових потреб є техніка, яка в разі нових атак ворога допоможе забезпечити тепло і зв‘язок у прихистках та Пунктах Незламності.

Також спільно працюватимуть над навчальною програмою для психологів, завдяки якій вони отримають практичні знання із надання першої психологічної допомоги.

Відзначимо, що актор Шон Пенн після початку війни був в Україні тричі. У день початку повномасштабного вторгнення, 24 лютого, він якраз перебував у Києві.

Нагадаємо, CORE Response — некомерційна організація, заснована актором Шоном Пенном і Енн Лі у відповідь на землетрус на Гаїті 12 січня 2010 року. У 2019 році організація розширила свої зусилля з надання допомоги не лише Гаїті, а й у всьому світі. У березні 2020 року CORE почала проводити безкоштовні тести на COVID-19 у США під час пандемії COVID-19.

Як повідомлялося, переможці міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2022» гурт Kalush Orchestra проводять великий концертний тур у США та в Канаді. Під час перебування у Лос-Анджелесі артисти зустрілися з голлівудським актором та ексгубернатором Каліфорнії Арнольдом Шварценеггером, який неодноразово висловлювався проти російської агресії на території України.

Схожі публікації

Залишити коментар