У Києві стартував щорічний форум «Креативна Україна: Сила стійкості»

У Києві розпочався VІ щорічний міжнародний форум «Креативна Україна: Сила стійкості». Форум відбуватиметься впродовж 7–8 грудня у Києві в Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

На сайті форуму повідомляють, що у цьогорічному заході візьмуть участь експерти, креативні підприємці, митці, журналісти, а також депутати та урядовці з України, Литви та Польщі.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграм зазначив, що цього разу захід присвячений темі, яка стосується ролі креативних індустрій та культури України в сучасних реаліях.

“Будемо говорити про майбутні тенденції розвитку; пріоритетні напрямки підтримки; можливі інструменти для посилення спроможності; роль креативних індустрій у сприянні подоланню наслідків складної ситуації, яка відбувається в Україні”, – зазначив урядовець.

Протягом двох днів пройдуть панельні дискусії та секторальні модулі, на яких обговорюватимуть питання:

  • Яке значення набувають креативні індустрії під час війни?
  • Чи можемо вже сьогодні говорити про проєкт майбутнього української культури? На яких принципах він ґрунтуватиметься?
  • Якими є пріоритети для спрямування ресурсів (держави, міжнародних донорів, приватного сектору) на підтримку української культури та креативної сфери?
  • Чи вдасться зберегти основний ресурс креативних індустрій — креативних фахівців?
  • Які інструменти для посилення спроможності креативних індустрій, окрім фінансових, варто впроваджувати в дію?
  • Яку роль відіграватимуть креативні індустрії в поствоєнному майбутньому і у який спосіб можуть сприяти подоланню наслідків війни?

Пряму трансляцію форуму можна переглянути на ютуб-каналі Creative Ukraine.

Організовує форум Міністерство культури та інформаційної політики України. Серед партнерів заходу – Британська Рада в Україні, Український інститут, Український інститут книги, Ukrainian Fasion Week, Design4Ukraine, Офіс розвитку креативних індустрій при МКІП та інші.

Протягом 7-8 грудня в онлайн- та офлайн-форматах гостями та спікерами форуму стануть:

  • голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас,
  • міністр культури та національної спадщини Республіки Польща Пйотр Глинський,
  • міністр культури Французької Республік Ріма Абдул-Малак,
  • міністр культури Литовської Республіки Сімонас Кайрис ,
  • директор Британської Ради в Україні Ніколас Томас.

Участь у роботі форуму також візьмуть Святослав Вакарчук, Сергій Жадан, Ірина Данилевьска, Катя Сільченко, Катя Тейлор, Девід Кодлінг, Анжрі Федорів та багато провідних експертів у галузях креативних індустрій.

Варто зазначити, Міжнародний форум “Креативна Україна” є найбільшою у Східній Європі платформою для обговорення напрямків державної політики у сфері культури та креативних індустрій. Щороку подія збирає кількадесят спікерів та спікерок з понад 10 країн світу.

Форум відбувається з 2017 року. Його засновником та головним організатором є Міністерство культури та інформаційної політики. До прямої трансляції можна долучитися за посиланням.

Як повідомлялося, Швейцарія виділить 15 млн франків (в еквіваленті — майже 15 млн доларів) на розвиток цифровізації в Україні.

Схожі публікації

Залишити коментар