Time назвав людиною року Зеленського та «дух України»

від Стожари

Американський журнал Time назвав людиною 2022 року президента України Володимира Зеленського та «дух України».

Про це йдеться на сторінці Time у Twitter.

«Успіх Зеленського як лідера воєнного часу покладався на той факт, що сміливість заразлива. Він поширився політичним керівництвом України в перші дні вторгнення, коли всі зрозуміли, що президент залишився. Якщо це здається природним для лідера за умов кризи, подумайте про історичний прецедент. За шість місяців до цього президент Афганістану Ашраф Гані — набагато досвідченіший лідер, ніж Зеленський, — утік зі своєї столиці при наближенні сил талібів. У 2014 році один із попередників Зеленського, Віктор Янукович, втік із Києва, коли протестувальники оточили його резиденцію; він досі живе у росії. На початку Другої світової війни лідери Албанії, Бельгії, Чехословаччини, Греції, Польщі, Нідерландів, Норвегії та Югославії, серед інших, тікали від наступу німецького вермахту та доживали війну у вигнанні», – пише Time.

Новий номер журналу вийде 26 грудня. На обкладинці журналу зображений президент України Володимир Зеленський. Також на обкладинці присутні, парамедикиня Юлія «Тайра» Паєвська, британський військовий хірург Девід Нотт, шеф-повар Євген Клопотенко, інженер Олег Кутков, дитяча лікарка Ірина Кондратова, оперний співак Сергій Іванчук та інші. Статтею випуску буде матеріал про Володимира Зеленського.

Видання також підкреслює, що багато українців замість того, щоб бігти і врятувати своє життя, «хапали будь-яку зброю, яку змогли знайти, і йшли захищати свої міста та селища від сил, що вторглися, озброєних танками та ударними вертольотами».

Напередодні повідомлялось, що Президент України Володимир Зеленський став людиною року за версією Financial Times.

Схожі публікації

Залишити коментар