СКУ закликав міжнародну спільноту підтримати ініціативу Зеленського “Grain from Ukraine”

від Стожари

Перший Віцепрезидент СКУ Стефан Романів закликав світ підтримати міжнародну ініціативу Президента Зеленського “Зерно з України” Grain from Ukraine, в рамках якої українське продовольство відправлятиметься до країн Африки та Азії.

Про це йдеться на сайті СКУ.

«Ми плануємо відправити з українських портів принаймні 60 суден до країн, які найбільше потерпають продовольчої кризи і потребують термінової допомоги. Це такі країни, як Ефіопія, Судан, Південний Судан, Сомалі, Конго, Кенія, Ємен та інші», – зазначив Зеленський під час спільної прес-конференції з прем’єр-міністрами Польщі, Литви, Бельгії, а також президентом Угорщини, 26 листопада, в Києві.

Стефан Романів порівняв сьогоднішню ситуацію, коли Росія, блокуючи вивіз зерна з портів України, спричиняє голод у світі, зі страшною трагедією, яку пережив український народ 90 років тому.

«У 1932-33 роках Сталін призвів до загибелі мільйонів українців через голодну смерть – Голодомор. Путін зараз робить те саме. Тоді світ сидів мовчки і в деяких випадках заперечував голод. Сьогодні світ не повинен зробити таку ж помилку і допустити ще одну трагедію. СКУ закликає світ зробити все можливе, щоб підтримати Україну в її гуманній акції доставки зерна тим, хто гине від голоду».

За умовами Grain from Ukraine учасники ініціативи закуповують кораблі з українським зерном, яке відправляється до найвразливіших країн світу для порятунку людей від голоду. За словами Президента України зернову ініціативу вже підтримали понад 20 держав. Зальна сума, акумульована для Grain From Ukraine, становить майже 150 млн доларів. Зокрема, США виділили на підтримку української зернової ініціативи 20 мільйонів доларів.

Нагадаємо, раніше Світовий конґрес українців (СКУ) закликав світові уряди заморожувати російські активи, а також створювати законодавчу базу, яка дозволить оперативно конфіскувати їх.

Схожі публікації

Залишити коментар