18-річна волонтерка врятувала сотні собак та котиків у Харкові

Завдяки ініціативній дівчині волонтерам вдалося нагодувати всіх безпритульних тварин у багатостраждальному місті Харків, що зазнає руйнівних атак з боку ворога.

Про це розповідає ШоТам у межах проєкту «Ми — волонтери».

 Харківські зоозахисники Дарина Крук разом з зооволонтерам з проєкту благодійної допомоги «Red Dog» домовилися з ресторанами й салонами краси про спільну допомогу чотирилапим і створили пункти годівлі для собак і котів.

Дарина Крук із 14 років їздить до притулку і піклується про собак. Після вторгнення кількість безпритульних собак у Харкові зросла втричі. Дівчина не могла спокійно дивитися, як тварини страждають.

«Собака без їжі на вулиці може прожити лише тиждень, а без води — всього три дні. Ми вирішили відкривати годівельні пункти в місті. Це коли біля кафе або ресторанів, салонів краси стоять мисочки з кормом, куди кожного дня співробітники насипають корм», — розповіла зооволонтерка.

Про таку співпрацю домовились із 13-ма закладами. Волонтери привозять корм раз на місяць, а працівники бізнесів годують тварин.

Дарина ж тим часом робить усе можливе, аби знайти хвостатим новий дім. А в планах — створення притулку сімейного типу для тварин.

«Там усі собаки кожного дня будуть вигулюватися, тому що головна проблема, коли ти береш собаку з притулку, те, що вона не привчена до туалету на вулиці. І саме цю проблему ми хочемо вирішити у нашому притулку», — юна харківчанка.

Нині Дарина вчиться на кінолога, аби допомагати чотирилапим професійно. Та мріє, щоб усі покинуті тваринки отримали дбайливих господарів та теплий дім.

Ранізше ми також писали, як завдяки німецькій дівчинці та її українській няні Хмельницька громада отримала пожежне авто.

Схожі публікації

Залишити коментар