Українська молодь в Угорщині вшанувала пам’ять дітей що загинули в Україні від рук російських окупантів

від Стожари

У центрі Будапешта ініціативна молодь України в Угорщині провела акцію «НЕБО ДЛЯ ПОВІТРЯНИХ ЗМІЇВ, А НЕ ДЛЯ РАКЕТ», приурочену до Всесвітнього дня дитини.

Метою акції було вшанування пам’яті загиблих дітей та привернення увагу угорського суспільства до долі постраждалих діток внаслідок вторгнення росії на територію України.

В рамках акції відбулося відкриття фотовиставки “Зруйновані долі”, молитва в пам’ять загиблих дітей та запалення поминальних свічок.

Захід відбувся за підтримки Центру української культури та документації, ГО “Нова Хвиля” та Дому українських традицій.

“На душі тяжко і сумно, неймовірно стискається серце, коли подумаєш про те, що робить російський агресор на нашій землі. Але завжди потрібно пам’ятати, що наша сила – в єдності. Такої дружньої сім’ї, як український народ, немає ні в одній державі світу. Незалежно від того, чи ми живем в Будапешті, чи в Берліні, чи в Нью-Йорку, але ми є однією великою родиною, нам всім потрібно підтримувати такі акції і загалом Україну. Кожна людина, яка прийшла на акцію – це великий крок до того, щоб всі знали, бачили, який український народ єдиний, нерозлучний, яка у нього воля до перемоги. Дякуємо вам! Ми всі – єдине ціле, ми всі – одна сім’я! Пам’ятаймо, любі друзі, про це. Слава Україні!!!”, – повідомляють організатори акції.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що українська спільнота Угорщини, провела акцію перед посольством країни-агресора, аби нагадати жителям Угорщини, що росія чинить жахливі військові злочини, які у 21 столітті нормальна людина просто не може собі уявити. Українці Угорщини висловили рішучий протест щодо дій росії.

Схожі публікації

Залишити коментар