Українці діаспори взяли участь у Міжнародному безпековому форумі в Галіфаксі

Делегація Світового конгресу Українців (СКУ) долучилася до Міжнародного безпекового форуму, який проходив з 18 по 20 листопада в канадському Галіфаксі.

Про це йдеться на сайті СКУ.

У цьому форумі традиційно взяли участь представники урядів та парламентів з демократичних держав світу, провідні фахівці-політологи та експерти у сфері міжнародних відносин, безпеки та оборони. 

За словами організаторів, якщо в минулі роки учасники форуму передбачали загрози світовим демократіям, то цьогоріч вони сфокусували увагу на загрозах світовій безпеці, спричиненій повномасштабним вторгненням в Україну російської федерації. Серед питань, які розглядалися на Галіфакському форумі – продовольча та енергетична безпека, протидія дезінформації та остаточна перемога України. 

Цього року, на безпековому форумі у Галіфаксі премію імені сенатора Маккейна присудили жінкам України.

“Жінки України мимоволі стали героїнями зі сміливістю, честю і гідністю, які надихнули світ”, – сказав Джек Маккейн під час церемонії вручення.

Символічно, що в заході також взяла участь Юлія «Тайра» Паєвська, легендарна парамедикиня, яка мужньо витримала полон росіян і стала уособленням сміливості українців.

Міжнародний безпековий форум у Галіфаксі (HFX) був заснований за щедрої підтримки канадського уряду у 2009 році та діяв як частина Німецького фонду Маршалла Сполучених Штатів (German Marshall Fund of the United States). З 2011 року HFX працює як незалежна організація. 

Як повідомлялося, Світовий конґрес українців закликав світові уряди заморожувати російські активи, а також створювати законодавчу базу, яка дозволить оперативно конфіскувати їх.

Схожі публікації

Залишити коментар