Світовий конгрес українців відзначив 55-річчя

З нагоди 55-річчя від заснування Світового Конґресу Вільних Українців (з 1993-го року перейменовано у Світовий Конґрес Українців (СКУ)) Президент СКУ Павло Ґрод звернувся з промовою до світової української громади.

З нагоди 55-ї річниці свого заснування, Світовий Конґрес Українців отримав теплі вітання від очільників Кабінету Міністрів України, Міністерства закордонних справ та заступниці Міністра оборони України.

Про це повідомляється на сайті СКУ.

«Радо вітаю вас із 55-ю річницею Світового Конгресу Українців. У далекому 1967 році в Нью-Йорку батьки-засновники СКУ поставили перед собою мету консолідувати зусилля світового українства заради відродження незалежної України», – написав у вітальному листі Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він назвав Конґрес «осердям зусиль закордонного українства», який залишається його «провідною потугою вже за незалежної України».

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль нагадав, що «55 років тому українці по всьому світу об’єдналися задля збереження й примноження нашої культури, традицій та звичаїв, побудову демократичної правової держави. Історія Світового Конґресу Українців посідає своє почесне місце в літописі боротьби українського народу за свою незалежність».

Як наголошує заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр, СКУ боровся за незалежність України задовго до 1991 року, підтримував українську державу протягом років її становлення і з перших хвилин повномасштабного вторгнення РФ продовжує віддано стояти на її захисті. 

«Ви захищаєте Україну у світі на дипломатичному та інформаційному фронті, надаєте всебічну підтримку українським військовим, які тримають лінію оборони у війні проти Росії. Голос закордонних українців на підтримку України чутно у багатьох столицях світу. Ви допомагаєте протидіяти російській пропаганді та відіграєте активну роль з метою ухвалення урядами різних держав важливих рішень на підтримку нашої держави», – написала Ганна Маляр у вітальному листі.

Як повідомлялося, Делегація Світового конгресу українців взяла участь у роботі експертного рівня та долучиться до важливих дискусій за участі близько 400 політичних діячів з усього світу в межах саміту Міжнародної Кримської платформи, який відбулася у Загребі 24 жовтня.

Схожі публікації

Залишити коментар