Світовий конгрес українців долучиться до саміту Кримської платформи у Загребі

Делегація Світового конгресу українців (СКУ) візьме участь у роботі експертного рівня та долучиться до важливих дискусій за участі близько 400 політичних діячів з усього світу в межах саміту Міжнародної Кримської платформи, який відбудеться у Загребі 24 жовтня.

Про це йдеться на сайті СКУ.

Зокрема, президент СКУ Павло Ґрод сфокусує свою доповідь на наративах про Крим, які поширюються у західних суспільствах та впливають на формування політики щодо Криму й України, а також формують ставлення до минулого Росії та російсько-української війни.

У СКУ розповіли, що до участі в Першому Парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи запрошені делегації з понад 50 країн та інституцій. Україна запросила також країни, які не є членами платформи, зокрема з Південної Америки, Африки та Азії.

«Паралельно з основною програмою Саміту – пленарною сесією – на заході заплановано проведення також дискусійних панелей, які нададуть гостям Саміту – парламентарям багатьох країн, хорватським урядовцям, медійникам – більше інформації щодо ситуації в окупованому Криму після початку повномасштабного вторгнення, а також запропонують дискусії за участі українських урядовців і міжнародних експертів щодо параметрів реінтеграції Криму, що важливо з огляду на досвід приймаючої сторони, Хорватії, у питаннях реінтеграції», – йдеться в повідомленні.

Мета Кримської платформи – покласти край окупації Криму та зробити внесок у європейську та глобальну безпеку.

Як повідомлялося, делегація Світового конгресу українців  брала участь в роботі 77-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, яка проводилася з 13 вересня у Нью-Йорку.

Схожі публікації

Залишити коментар