Пласт у Берліні відзначає п’ятиріччя заснування осередку

Українська скаутська організація «Пласт» у столиці Німеччини відзначає п’ятиріччя з дня свого заснування.

Про це у Фейсбуці повідомив посол України у ФРН Олексій Макеєв.

Формування берлінського осередку «Пласту» розпочалося у 2017 році. Заснували його дві львів’янки – громадська діячка Аліна Волошинець і пластунка Софія Кондрашова. Дівчата познайомилися у Берліні та вирішили втілити давню мрію – створити україномовну спільноту для дітей та батьків.

За словами пана посла, за кілька років з 15 пластунів, український осередок розрісся у рази і зараз об’єднує вже понад 70 дітей та 10 дорослих. І ці цифри постійно збільшуються.

«В Пластовому осередку Берліна присутні всі вікові групи для дітей, що дає чудові можливості для формування україномовного середовища та дитячого змістовного дозвілля», – написав пан Макеєв.

Також він повідомив, що після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну «Пласт» увійшов до складу об’єднання Альянс українських організацій та започаткував ще три важливі волонтерські проєкти:

Plast.berlin.helps – тактична медицина;

«Халабуда» – розрахований для дітей, хто втікає від війни;

Пластова бібліотека – співпрацює з видавництвами та бібліотеками.

За останні вісім місяців дівчатам-медикам з Plast Berlin Helps вдалося зібрати 8400 сумок першої допомоги та 285 екстрених і санітарних рюкзаків та передати в Україну для наших військових.

Ними вже зібрано також понад 130 тонн гуманітарного вантажу, а також закуплено медичне обладнання для недоношених дітей на 25 тис. євро, що відбувається у тісній співпраці з партнерськими організаціями.

Макеєв побажав усім пластункам та пластунам і надалі драйвової енергії, креативу та цього неймовірно міцного духу єднання.

Задонатити волонтерам-медикам на речі, які рятують життя в Україні, можна за посиланням.

Як повідомлялося, Пластовий вишкільний центр у Бучі хочуть ліквідувати – люди обурені.

Схожі публікації

Залишити коментар