Вперше в історії павільйон України представлений на Конференції ООН зі зміни клімату

Україна вперше в історії представила свій павільйон на Конференції ООН зі зміни клімату.

Про це повідомили на сайті Кабінету міністрів.

Презентація павільйону відбулася 7 листопада. Зазначається, що його ключове завдання – продемонструвати вплив війни на весь світ та заручитися підтримкою для відродження країни.

Крім того, Україна планує провести ряд заходів, аби започаткувати міжнародний діалог для узгодження єдиних підходів підрахунку збитків і наслідків, спричинених війною.

«Наша задача – донести світу інформацію про вірність України кліматичним цілям, прагнення розвитку, а також розповісти про кліматичні злочини росії та їхні глобальні наслідки. Українська делегація буде блокувати всі намагання рф легітимізувати її незаконні кліматичні звіти. Також у рамках цьогорічного переговорного процесу для України важливо отримати фінансову підтримку та ринкові й неринкові механізми реалізації цілей Паризької угоди», – зазначив міністр захисту довкілля Руслан Стрілець.

Павільйон України складається з 3 смислових блоків. У його центрі – інсталяція у вигляді вирви від снаряда. Всередині вирви – понад п’ятсот кубів з переробленого матеріалу Polygood від The Good Plastic Company з шістнадцятьма видами українських ґрунтів. Це своєрідне нагадування про величезний потенціал України та її важливість для світової продовольчої стабільності.

Тематично павільйон поділений на два блоки – наслідки війни для клімату та бачення майбутнього України як однієї з держав-гарантів та учасниць кліматичних цілей ООН. Концепцію павільйону розробила агенція Gres Todorchuk у колаборації з архітектурним офісом «ФОРМА».

Як повідомлялося, окупанти на Запорізькій АЕС спровокували екологічну катастрофу.

Схожі публікації

Залишити коментар