Україна отримає від Німеччини €1 млрд на документування воєнних злочинів та кіберзахист

Уряд Німеччини надає зі свого бюджету на 2023 рік додатковий 1 мільярд євро на підтримку України. Гроші виділяються на захист від російських кібератак і збір доказів воєнних злочинів.

Про це пише Reuters із посиланням на бюджет-2023 Німеччини.

«Додаткове виділення коштів відбувається на тлі суперечок про те, чи повинна Німеччина активізувати надання військової допомоги Україні, яка заявляє, що їй потрібна наступальна бойова зброя, включаючи танки, щоб дати відсіч російській армії», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виділення коштів є перемогою партії Зелених, що була найсильнішим прихильником військової підтримки України.

Видання додає, що Німеччина є третім найбільшим військовим донором України, хоча і значно поступається Сполученим Штатам, чиї поставки озброєнь мали вирішальне значення для успіхів українських збройних сил на полі бою, кульмінацією яких стало  взяття у пʼятницю Херсона.

«Бюджет України ясно показує, що наша підтримка виходить далеко за межі важливих та необхідних постачань зброї. Ми вкладаємо величезні кошти у мир у Європі та Україні», — сказав німецький депутат Робін Вагенер, який очолює парламентську групу «Україна».

Частина коштів буде спрямована на підтримку груп, які фіксують докази порушень прав людини і воєнних злочинів, зокрема тих, які були виявлені після виведення російських військ. Додаткові кошти також підуть на підтримку громадянського суспільства, зокрема і захист журналістів.

Як повідомлялося, Швейцарія виділяє $15 млн на розвиток цифровізації в Україні.

Схожі публікації

Залишити коментар