Україна та США оновлять торгову угоду 2008 року

Україна та США оновлюють торгову угоду від 2008 року. Це допоможе посилити довіру американського бізнесу до інвестицій в нашу країну.

Про це повідомили на сайті Мінекономіки.

«Ця робота дозволить зміцнити довіру американського бізнесу до інвестицій в Україну і полегшить реалізацію проєктів з відновлення та відбудови України», – пояснила міністерка економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, оновлення торгової угоди особливо важливе в контексті економічної підтримки США для України та повоєнної відбудови. Понад 20 представників усіх залучених до співпраці з Україною інституцій США обговорили існуючі програми допомоги і наступні кроки для залучення інвестицій в Україну.

«Україна хоче, щоб торгова політика створювала дружнє та комфортне середовище для американських компаній, які беруть участь у проектах відновлення. Настав час оновити Угоду про торговельно та інвестиційне співробітництво (TICA) та надати всі необхідні гарантії бізнесу щодо нетарифних заходів, як от регуляторне середовище процедур закупівель», – зазначила пані  Свириденко.

Нагадаємо, у 2008 році уряди України та США підписали угоду про торгову й інвестиційну співпрацю. Від України документ підписав тодішній міністр економіки Богдан Данилишин, від уряду США – торговий представник Сʼюзен Швоб.

Основною метою угоди було розширення та зміцнення економічних відносин між країнами у звʼязку із вступом України до Світової організації торгівлі.

Крім того, угода передбачала створення двостороннього механізму співпраці – українсько-американської ради з торгівлі та інвестицій.

Як повідомлялося, експорт української лохини попри війну сягнув рекордних 2,5 тисячі тонн.

Схожі публікації

Залишити коментар