Експорт української лохини попри війну сягнув рекордних 2,5 тисячі тонн

Українські садівники попри війну збільшили річний обсяг експорту лохину до рекордних 2,5 тисяч тонн.

Про це повідомляє аналітичний портал EastFruit.

«Загальний експорт свіжої лохини з України у 2022 році перевищив 2,5 тис. т, збільшившись у 1,5 рази проти 2021 року. Попередній рекорд експорту лохини з України, досягнутий у 2019 році, було перевищено на 11%», – зазначають аналітики.

Таких результатів вдалося досягти навіть без експорту до Білорусі, ринок якої до 2022 року був одним з основних для збуту української лохини. Традиційним основним імпортером ягоди залишилася Польща, яка закупила 1,35 тис. т, що вдвічі більше, ніж торік.

Інші великі імпортери лохини з України – Нідерланди, Велика Британія та Молдова – також різко збільшили обсяги імпорту: на 80%, 68% та у 2,4 рази відповідно.

Варто зазначити, що оптові партії лохини з України уперше вирушили також до Іспанії, Німеччини, Грузії та Фінляндії. А ось постачання лохини до країн, куди її доставляли раніше літаками – ОАЕ, Малайзія та Сінгапур, не здійснювалися у зв’язку з військовою агресією росії проти України.

Як повідомлялося, за статистикою економічних показників за серпень 2022 року  український експорт у країни Європейського Союзу майже досяг довоєнного рівня, а за результатами І-III кварталів навіть перевищив довоєнні показники. Водночас загальний рівень українського експорту через війну скоротився майже вполовину.

Схожі публікації

Залишити коментар