Картину прикарпатської художниці подарували екс-прем’єр-міністру Великобританії Борису Джонсону

від Комарі Альберт

Колишньому прем’єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону, який з самого початку вторгнення диких московітів в Україну чи не найактивніше підтримував нашу країну, вдячні українці подарували картину від Анастасії Ступацької з Івано-Франківська.

Картину політику передав франківець Назар Баранський, який проживає у Лондоні з 2013 року, а з початку війни спільно з друзями створив організацію “Slava Ukraini”, представники якої зараз активно допомагають українцям та армії.

“Моя знайома Анастасія Ступацька для допомоги армії намалювала патріотичну картину. Потім вирішила виставити її у Facebook на продаж і за виручені кошти щось купити нашим солдатам. Я викупив цю роботу”, – сказав Баранський.

Анастасія Ступацька у Франківську відома, як власниця танцювальної студії. Дівчина має художню освіту, хоча востаннє малювала давно.

“Від початку великої війни українці масово волонтерили і роблять це досі. Я теж хотіла бути максимально корисною. Тому виникла ідея знову взятися за пензлик і через продаж картин збирати на ЗСУ”, – розповіла Анастасія.

За кілька місяців Настя намалювала близько десяти полотен.

У Лондоні Назар роздумував, що робити з придбаною картиною, та вирішив подарувати її Борису Джонсону, бо він дуже завзято продемонстрував свою підтримку Україні. Спочатку люди не вірили, що йому це вдасться реалізувати, але наполегливість франківця дала результат:

“Я робив різні пости, тегав його з картиною – все було марно. Тоді мені вдалося зустрітися з депутатом, який працює в його партії (на той час Борис був прем’єром) і він сказав що допоможе. Пройшов місяць, другий – нуль відповіді, а тоді Борис подав у відставку. Я не здавався”.

Допомогла організувати зустріч людина з України, яка живе у Лондоні та працює на одній з державних посад.

“Я дуже хотів подарувати йому ту картину, бо на мою думку, він саме та людина, з якою палко дружить Америка і довіряє йому, а відповідно він повністю підтримує нас. Це як прояв вдячності за роботу, яку він робить заради нашої перемоги. Також на картині зображена вся наша територія і наш Крим з українським воїном. Саме Джонсон має значний вплив,  і завдяки його зусиллям ми маємо проєкт, де навчалося 10 000 наших солдатів у Великобританії та проєкт допомоги українцям, які мають можливість приїхати в Англію на 3 роки з дозволом на роботу, безплатну медицину”, – сказав Назарій Баранський.  

Чоловік зробив дві копії картини, а Борис Джонсон підписав їх. Одну Назар залишив собі на пам’ять, а з другої зроблять аукціон по збору коштів на підтримку українських воїнів:

“На зустрічі я йому сказав, що дух Черчилля в його тілі, і що він має продовжити робити те, що робив Черчилль, а це – розвивати демократію і боротися проти комунізму. На що Джонсон відповів, що він буде підтримувати Україну до кінця і дуже хоче вивчити українську мову. Ми відповіли, що будемо його вчити”.

Також на зустрічі Джонсон підтвердив, що ще приїде в Україну, він дуже гордий за українців, за те, як вони об’єдналися в цілому світі та борютья на фронті і в тилу заради перемоги.

Нагадаємо, вчена рада ЛНУ присвоїла британському політику Борису Джонсону звання “Почесний доктор” (Doctot Honoris Causa).

Схожі публікації

Залишити коментар