Окупанти знищили в Маріуполі мурал із дівчинкою, яка втратила матір через обстріл 2015-го

У Маріуполі російська окупаційна влада зафарбувала мурал на честь Мілани Абдурашитової, яка втратила матір і залишилася без ноги внаслідок обстрілу міста в 2015 році.

Про це повідомила Маріупольська міська рада 8 листопада.

За коментарем міськради, що мурал «Мілана» «був символом трагедії війни та надії на мир й відновлення».

«Таким чином, росіяни намагаються знищити з пам’яті маріупольців трагедію на «Східному» у 2015 році. Коли проросійські бойовики обстріляли мирний квартал», – йдеться в повідомленні.

Внаслідок обстрілу, нагадує міська влада, загинула мати Мілани, якій на той момент було три роки. Дівчинка також втратила ногу і наново вчилася ходити.

«Але як би не хотіли окупанти знищити цей наш спільний біль, в них нічого не вийде. Можна знищити мурал, але не пам’ять про ті страшні дні. Ми повернемося і все відновимо», – додали в міській адміністрації.

З огляду на окупацію Маріуполя наразі немає можливості перевірити цю інформацію незалежно.

Нагадаємо, у січні 2015 року проросійські бойовики обстріляли ракетами спальний район Маріуполя Східний (Восточный). Слідство України, а також міжнародна спільнота розслідувачів Bellingcat встановили, що обстрілом керували командири армії росії високого рангу. рф заперечувала свою причетність. Внаслідок обстрілу загинула 31 людина, понад 100 отримали поранення.

Як повідомлялося, до рф незаконно депортували тисячі українських дітей.

Схожі публікації

Залишити коментар