Рашисти завдали ударів по трьом українським ГЕС

Російські терористичні війська вранці, 31 жовтня, завдали ракетних ударів по Дніпровській, Дністровській і Кременчуцькій Гідроелектростанціям.

Про це 31 жовтня повідомило профільне видання Еlektrovesti у Телеграм.

“Окупанти завдали ракетних ударів по Дніпровській ГЕС, Дністровській ГЕС і Кременчуцькій ГЕС”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Дніпровська ГЕС — п’ятий ступінь нижчої частини каскаду гідроелектростанцій на річці Дніпро. Розташована у Запоріжжі. Утворює найстаріше на Дніпрі Дніпровське водосховище. У 2022 році планувалася реконструкція греблі Дніпровської ГЕС.

Кременчуцька гідроелектростанція — третя сходинка Дніпровського каскаду. Знаходиться у м. Світловодськ.

Дністровська ГЕС розташована на південному заході України на річки Дністер. Греблею Дністровської ГЕС створено водосховище, максимальна глибина якого складає 54 м. Воно дозволяє здійснювати сезонне регулювання стоку Дністра.

Наразі, станом на 31 жовтня, через масовані обстріли критичної інфраструктури в Україні вводяться екстрені відключення електроенергії. Російські окупанти завдали масованого удару по об’єктах енергосистеми низки областей України. Відомо, що в Запоріжжі, Харкові та Черкаській області пошкоджено об’єкти критичної інфраструктури.

У Києві енергетики працюють над тим, щоб відновити електропостачання після пошкодження енергооб’єкта, що живить близько 350 тисяч квартир. Також у столиці частково відсутнє водопостачання.

Як повідомлялося, до рф незаконно депортували тисячі українських дітей.

Схожі публікації

Залишити коментар