Для підготовки бійців ЗСУ Австралія відправить до UK десятки своїх інструкторів

Австралія в січні 2023 року відправить до Великої Британії до 70 військовослужбовців. Вони візьмуть участь у міжнародній тренувальній місії для українських армійців Interflex.

Про це 27 жовтня йдеться в заяві Міноборони Австралії.

«Наші солдати братимуть участь у великій навчальній програмі у Сполученому Королівстві, щоб допомогти підготувати своїх українських товаришів до боротьби проти необґрунтованої та незаконної агресії росії», — зазначив віцепремʼєр-міністр і міністр оборони Австралії Річард Марлз.

Премʼєр-міністр Австралії Ентоні Албанезе наголосив, що Австралія продовжуватиме відстоювати свободу та демократію.

«Австралія була однозначною у своїй двопартійній підтримці України та засудженні президента путіна. Ідеться не лише про суверенітет України; хоробрий народ України захищає міжнародне право, правила і норми», — сказав пан Албанезе.

Нагадаємо, захищені транспортні засоби Bushmaster, подаровані австралійським урядом, відправлені ще в квітні до України.

Для підготовки бійців ЗСУ Австралія відправить до UK десятки своїх інструкторів

Як повідомлялося, термін проведення програми проходження бойового курсу для ЗСУ у Великій Британії буде подовжено з трьох до п’яти тижнів. Такм наразі готують українських військових Сухопутних сил і моряків. Військові інструктори з  Нової Зеландії, Австралії, Швеції, Фінляндії, Канади, Данії та Нідерландів, об’єдналися зі своїми британськими колегами для проведення розширеної навчальної місії.

Своїх інструкторів для підготовки українців у Британії направляють Швеція, Фінляндія, Канада, Данія, Нідерланди та Нова Зеландія.

Схожі публікації

Залишити коментар