Митець із Харкова презентує у Чернівцях художній проект про війну

від Комарі Альберт

Під час війни проти клятих російських окупантів у містах Західної України почастішали виставки митців з українського Півдня і Сходу. Художники намагаються не бути осторонь боротьби українського народу проти агресора і всіляко намагаються сприяти збору коштів на потреби ЗСУ або внутрішньо-переміщених осіб.

Одним із основних мистецьких центрів, який активно презентує творчіть східноукраїнських митців на Заході, є місто Чернівці. От і зараз у виставковому центрі “Вернісаж”, що опікується Чернівецької міською радою, харківський митець Михайло Комар презентує художній проєкт “22” та збирає кошти на ЗСУ.

Митець свого часу був учасником бойових дій в Афганістані (1985-1987 рр.), під час яких отримав важке поранення. Мабуть, саме тому тема війни зайняла значне місце в його творчості.

Михайло Комар – художник, бізнесмен, дизайнер інтер’єру та ландшафту. За своє життя він багато мандрував світом, однак у Чернівцях опинився вперше – тоді, коли російські ракети безжально бомбили його рідний Харків.

І навіть “у найтемніший час доби” харків’янин не сидить, склавши рук, а наполегливо пише картину за картиною, щоби продовжувати нести до людей свою творчість.

“Найцінніше – це життя людини. І доки у світі будуть війни, доти люди будуть невимовно страждати і завчасно помирати. Власне, це все і є в моїх роботах про війну. Будучи учасником бойових дій в Афганістані, я неодноразово брав участь у виставках митців Харкова на цю тематику. І хоч минуло уже багато років з тієї війни, сьогодні я представляю на розсуд глядачів новий мистецький проєкт під назвою “22” зі своїм баченням та почуттями, перенесеними з однієї давньої війни на жорстоку сьогоденну війну, вже у нашій рідній Україні”, – зазначає Михайло Комар.

За роки плідної праці творчість художника здобула популярності в багатьох країнах світу. Його картини зберігаються в багатьох приватних колекціях США, Франції, Німеччини, Італії.

Нагадаємо, художник Олексій Кустовський у своїх роботах влучно показав реалії сьогодення. А у Кропивницькому презентували 27 метровий патріотичний мурал від художника-переселенця із Харкова Олександра Брітцева

Схожі публікації

Залишити коментар