Американська акторка Кіра Найтлі озвучила щоденник 12-річної харків’янки про війну очима дитини

від Стожари

Американська акторка Кіра Найтлі зачитала щоденник 12-річної жительки Харкова Єви Скалієцької “Ти не знаєш, що таке війна”. У ньому дівчинка описала своє життя у місті у перші дні війни росії проти України.

Про це повідомляє видавництво Bloomsbury.

Як зазначається, видавництво виграло права на публікацію щоденника українки. Школярка описала, як відбувалися бомбардування Харкова у перші дні війни, які вона провела разом з бабусею у підвалі.

Єва Скалієцька описала все, що в ній відбувалося в той період. У книзі розповідається про війну очима дитини.

“Це неймовірно важлива історія, яка є водночас сильною та глибоко зворушливою. Я вважаю за честь бути частиною цієї публікації, розповідаючи надзвичайну історію Єви про натхнення та хоробрість”, – розповіла дворазова номінантка премії “Оскар” Кіра Найтлі.

На акторку справив величезний вплив щоденник дитини. Аудіоверсія вийшла 25 жовтня.

“Для Єви дуже важливо, що Кіра вирішила працювати над цією важливою книгою, і Кіра зробила щось справді особливе зі своїм підходом до неї. Вона віддає належне невинному, молодому, але мудрому не по роках тону Єви, а ідеальний образ Кіри є чутливим, інтимним і, зрештою, надзвичайно переконливим”, – сказав аудіоменеджер Том Скіпп.

Щоденник харків’янки порівняли зі спогадами Анни Франк, котра показала Другу світову війну очима дитини. Для створення аудіоверсії видавництво співпрацювало з УВКБ ООН, Агентством ООН у справах біженців.

Нагадаємо, доцент факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка, журналістка, філологиня, психологиня, розповіла про те, що діється нині в нашому житті. Ольга КВАСНИЦЯ: «Без болючого досвіду війни немає прозріння нації».

Раніше ми також публікували розмову з переселенкою з Херсонської області, в якій вона розповіла про своє життя в далі від рідного дому.

Схожі публікації

Залишити коментар