Фільм «Битва за Україну» отримав нагороду на фестивалі у Каннах

Фільм «Битва за Україну» («Fight for Ukraine») знятий у місті Кам’янці-Подільському на Хмельниччині отримав приз глядацьких симпатій на міжнародному кінофестивалі Cannes International Independent Film Festival.

Про це у Фейсбуці повідомив режисер, організатор Кам’янець-Подільського міжнародного кінофестивалю «Бруківка» Андрій Заєць.

«Кам’янець-подільський фільм про війну 2022 року «Битва за Україну» виграв в Каннах «Приз глядацьких симпатій» на міжнародному кінофестивалі Cannes 7th Art Awards (Cannes International Independent Film Festival)», – йдеться у повідомленні.

Журі кінофестивалю «Cannes 7th Art Awards» очолювали:

  • французький актор театру та кіно Арсен Жироян,
  • президент і засновник асоціації каннських кіноманів «Ciné Croisette» Сергій Базилевський,
  • сценарист Антуан Лассейн,
  • режисер та композитор Філіп Донон,
  • актор Філ Дюссоль.

Варто зазначити, раніше фільм «Битва за Україну» отримав «Приз журі» Харківського фестивалю незалежного короткометражного українського кіно «Бардак», який відбувався в межах кінофестивалю «Kharkiv MeetDocs». Стрічку показували на українських кінофестивалях «Своїми Словами» (Київ), «Бруківка» (Кам’янець-Подільський), «Кіно в музеї» (Одеса). Фільм також є учасником конкурсних програм фестивалів в Італії, США, Німеччині, Бразилії, Канаді, Нігерії, Південно-Африканській Республіці, Південній Кореї.

Нагадаємо, що в Кам’янці-Подільському на Хмельниччині зняли короткометражний фільм «Битва за Україну» («Fight for Ukraine»),

Головні ролі у фільмі «Битва за Україну» зіграли акторки Ірма Вітовська та Віталіна Біблів.

Як повідомлялося, український фільм «Памфір» покажуть у майже 100 французьких кінотеатрах.

Схожі публікації

Залишити коментар