Український фільм «Памфір» покажуть у майже 100 французьких кінотеатрах

Вийшов міжнародний трейлер української стрічки «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. З 2 листопада цей фільм  покажуть у майже 100 французьких кінотеатрах. Світовий дистриб’ютор – паризька компанія Indie Sales.

Про це повідомили у пресслужбі Держкіно.

Зазначається, що нині режисер фільму проводить тур із допрем’єрними показами перед стартом прокату стрічки у Франції. 

«Трейлер – це запальничка. Сподіваюсь, він підпалить інтерес до історії та головних героїв», – вважає Дмитро Сухолиткий-Собчук.

«Памфір» також був проданий для прокату у Канаді, Італії, Польщі, Швейцарії, Греції, Індонезії, Словакії та країнах Балтії.

Сюжет стрічки розповідає про події на заході Україні напередодні традиційного карнавалу Маланка. Головний герой Памфір повертається до своєї сім’ї після довгої відсутності та мусить виправити помилку сина й відновити зв’язок зі своїм кримінальним минулим.

«Після успішної прем’єри в Каннах Памфір було відібрано до програм понад 40 фестивалей 25-ти країнах світу. Кожен показ фільму збирає повні зали глядачів. Тож ми з нетерпінням очікуємо, коли окрім фестивального релізу розпочнеться кінотеатральний прокат у світі. Вихід трейлера – це перший крок в цьому напрямку», – розповіла продюсерка фільму Олександра Костіна.

Прем’єра стрічки відбулась у травні 2022 року в рамках програми «Двотижневик режисерів» Каннського міжнародного кінофестивалю. Цьогоріч стрічка здобула шість номінацій на Національну премію кінокритиків «Кіноколо», церемонія нагородження якої відбудеться 20 жовтня.

Вихід стрічки в український прокат заплановано на 2023 рік.

У ролях:

Олександр Яцентюк,

Соломія Кирилова,

Станіслав Потяк,

Мирослав Маковійчук,

Олена Хохлаткіна,

Іван Шаран.

Нагадаємо, також нещодавно вийшов трейлер українського козацького фільму «Максим Оса та золото Песиголовця». В український прокат стрічка виходить 13 жовтня. 

Схожі публікації

Залишити коментар