Французьким сім’ям, які дали притулок українцям, платитимуть по 150 євро на місяць

від Стожари

Міністр-делегат уряду Франції з питань міст і житлобудування Олів’є Кляйн анонсував щомісячні виплати в розмірі 150 євро французьким сім’ям, які приймають у себе біженців з України.

Про це повідомляє Le Figaro.

За словами Кляйна, фінансова підтримка охопить від 5 до 12 тисяч сімей, стосуватиметься періоду з 1 квітня по 31 грудня 2022 року і виплачуватиметься за умови, що українські біженці проживали в сім’ї щонайменше 90 днів.

“Цей винятковий фінансовий захід дозволяє підтримати спонтанний вияв щедрості, який спостерігався під час початку війни в Україні, що є важливою ланкою в управлінні кризою та прийомі переміщених людей”, – підкреслив французький міністр.

Міністерство містобудування та житлово-комунального господарства Франції уточнило, що фінансова допомога стосуватиметься всіх, хто прийняв у себе людину з України, яка користується статусом тимчасового захисту в ЄС “незалежно від національності”.

Нагадаємо, на початку жовтня прем’єр-міністерка Франції Елізабет Борн оголосила про виплату з кінця листопада фінансової допомоги домогосподарствам, які прийняли в себе українських біженців.

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, станом на кінець вересня у Франції проживали 105 тисяч біженців з України.

Раніше ми повідомляли, що Франція надає українським медикам 10 тисяч ноутбуків та допоможе у розмінуванні Чернігівщини

Схожі публікації

Залишити коментар