Франція надає українським медиками 10 тисяч ноутбуків та допоможе у розмінуванні Чернігівщини

Уряд Франції готовий допомогти Україні у розмінуванні Чернігівської області та залучить для цього своїх спеціалістів і техніку.

Про це повідомив очільник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус після зустрічі з представниками посольства Франції в Україні, пише “Європейська правда”.

“Уряд Франції готов допомогти, як у безпосередньому розмінуванні з залученням своїх спеціалістів та техніки, так і допомагати готувати українських спеціалістів, зокрема щодо розмінування водойм”, – зазначив чиновник у своєму Телеграм-каналі.

На зустрічі також обговорили можливість допомоги з боку уряду Франції в процесі розмінування на деокупованих територіях та створення ДНК лабораторій для ідентифікації вбитих та загиблих людей.

Нагадаємо, також у липні МЗС Франції повідомило про передачу Україні мобільної лабораторії для експрес-аналізу ДНК в процесі розслідування воєнних злочинів РФ.

Крім того, українські медики отримають від французького уряду 10 тисяч ноутбуків.

“За погодженням з Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством цифрових технологій, Міністерство економіки та фінансів Франції, яке також відповідає за цифрові технології, передало українським лікарням 10 000 ноутбуків марки Dell. Нові та діючі, вони будуть розповсюджені по всій країні та допомагатимуть медичним працівникам у їхній щоденній роботі”, – повідомляється на офіційному сайті посольства Франції в Україні.

Пан Фредерік Руссо (Frédéric Rousseau ), аташе з питань співробітництва з питань гуманітарної допомоги Посольства Франції в Україні, передав матеріали, призначені для лікарні ОХМАТДИТ, її директору пану Володимиру Жовніру в присутності віце-міністра Здоров’я пані Марії Карчевич.

Від Франції це вже третя масштабна поставка цифрового обладнання в галузі охорони здоров’я.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі подякував міністерству економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету Франції за підтримку ініціативи міністерства цифрової трансформації та МОЗ.

На почтку серпня стало відомо, що Франція заморозила 1,2 млрд євро російських активів.

Схожі публікації

Залишити коментар