На Національному оборонному хакатоні обговорять захист Києва від ворожих дронів

У приміщенні Київської міської державної адміністрації Президент канадського концерну з виробництва дронів “Dragon Fly” Кемерон Челл обговорив з заступником голови КМДА Владиславом Андроновим та радниками мера української столиці Дмитром Білоцерківцем і Юрієм Зозулею, а також зі столичними юристами та підприємцями етапи реалізації спільного українсько-канадійського проекту створення купола “Муромець” над столицею України. Він складатиметься з потужної мережі антидроних пеленгаторів-перехоплювачів.

Про це повідомили “Новини України”.

Це канадсько-український проєкт реалізують за кошти міжнародних донорів. Деталі його створення обговорять під час Національного оборонного хакатону, котрий відбудеться за підтримки НАТО з 19 по 21 жовтня у Києві.

Пан Кемерон Челл підтвердив, що компанія допоможе з реалізацією проєкту за допомогою їхніх технічних партнерів.

Учасники українсько-канадійської робочої групи з IT-холдингу Intecracy Group та компанії безпілотних рішень Def-C Юрій Сивицький та Сергій Скиданов висловили готовність до залучення для реалізації проекту дрон-купола “Муромець” майже 2-х тисячного штату своїх IT-фахівців, а також новітніх IT-розробок та інноваційного програмного забезпечення.

Президент канадійського концерну з виробництва дронів «Dragan Fly» проінформував присутніх про партнерську співпрацю з Coldchain Technology Services та Warehouse Asset Management. Ці американські фундації спеціалізуються на реалізації масштабних грантових проектів і будуть задіяні для забезпечення фінансування проекту столичного дронного купола «Муромець».

Нагадаємо, вночі 5 жовтня російські військові атакували дронами-камікадзе Shahed-136 місто Білу Церкву, що за 77 км від столиці України. Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що тоді з півдня країни летіли близько 12 безпілотників. З них три збили зенітно-ракетні війська на півдні, ще три знищила авіація.

Як повідомлялося, вчений науково довів, що Ілля Муромець український богатир.

Схожі публікації

Залишити коментар