З’явився сайт із дискографією української оперної діви Соломії Крушельницької

За підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України запустили сайт про життя і творчість української оперної діви Соломії Крушельницької. Участь у розробленні сайту взяли працівники Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Українська оперна співачка Соломія Крушельницька входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України. За життя визнана найвидатнішою співачкою світу. Серед її численних нагород та відзнак, зокрема, звання «Вагнерівська примадонна» XX століття. Співати з Крушельницькою на одній сцені вважали за честь Енріко Карузо, Тітта Руффо, Федір Шаляпін. Італійський композитор Джакомо Пуччіні подарував їй свій портрет з написом «Найпрекраснішій і найчарівнішій Баттерфляй».

Інформаційна платформа присвяцена цій творчій особистості доступна за посиланням.

Ресурс створений до 150-ліття співачки, її ювілей відзначили 23 вересня. Ця дата входить до переліку пам’ятних дат під егідою ЮНЕСКО.

Сайт присвячений біографії національної легенди, чий надзвичайний голос та неповторність акторського перевтілення підкорили серця мільйонів людей у багатьох країнах.

Зокрема, завдяки цьому сайту широкому загалу стали доступнішими:

  • фотографії й оперний репертуар,
  • подробиці концертної діяльності,
  • рецензії на творчість співачки,
  • інформація про міста та театри, в яких виступала оперна діва,
  • дискографія відомої українки. 

Нагадаємо, заходи приурочені до 150-річчя з дня народження Соломії Крушельницької триватимуть у Львівській національній опері протягом усього наступного тижня (до 2 жовтня).

Схожі публікації

Залишити коментар