У Єрусалимі вперше покажуть всесвітньовідомі сучасні українські фільми

У Єрусалимі Кіноклуб «Знято в Україні» / Cinema club «Created in Ukraine» огранізовує покази всесвітньовідомих сучасни українських фільмів – ізраїльському глядачу будуть представлені одні з найцікавіших робіт останніх років про кохання, людяність, війну та надію.

Про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Покази розпочалися 15 вересня о 19.00 з фільму «Поводир» режисера Олеся Саніна. Цей фільм висувався від України на «Оскар» та був представлений на багатьох міжнародних кінофестивалях. З початком війни був показаний у 670 кінотеатрах США, 180 – Канади. Історія про сліпого кобзаря та американського хлопчика, яка відбувається у 30-х роках минулого століття, багато в чому перекликається з теперішніми подіями.

17 вересня о 21.00 покажуть військову драму «Мати апостолів» режисера Зази Буадзе та продюсера Дмитра Овечкіна, яка вже отримала 73 нагороди міжнародних кінофорумів, і фільм продовжує участь у фестивалях). Це історія про матір, яка дізнається, що літак її сина збито. І, не вагаючись, вирушає на його пошуки, у саме пекло війни. Фільм базується на реальних подіях.

19 вересня о 18.00 охочі зможуть переглянути фільм «Віддана» Христини Сиволап. Це романтична, дуже чуттєва, дуже гарна костюмована драма з елементами фентезі Історія про неочікуваний любовний трикутник, про стосунки, співзалежність, особисті межі, фантазії та ілюзії.

21 вересня о 18.00 демонструватимуть фільм «Чому я живий» Вілена Новака. Це трагікомічна історія стосунків єврейської та української сімей, що розгортається у Маріуполі на початку другої Світової війни.

Фільми демонструватимуть українською мовою з субтитрами на івриті.

Інформація на івриті та квитки тут.

Частину грошей, отриманих від продажу квитків, буде відправлено на допомогу українським кінематографістам, також біля зали будуть стояти чаріті бокси.

Як повідомлялося раніше, у липні 2020 року в Ізраїлі відсвяткували річницю Всеізраїльського об’єднання вихідців з України.

Схожі публікації

Залишити коментар