Українці Португалії звернулася до Міністра закордонних справ країни з проханням сприяти звільненню захисників Маріуполя

від Стожари

Спілка українців у Португалії звернулася до Міністра закордонних справ Португалії, пана Жоана Гомеш Кравіньо, з листом щодо сприяння визволення українських бранців, захисників Маріуполя та перегляду компромісної позиції Португалії щодо заборони видання віз у країни ЄС для громадян росії.

Про це Інформаційному порталу української діаспори “Стожари”, повідомив президент Спілки українців Португалії Павло Садоха.

Шановний пане Міністр Закордонних справ Португалії!

Ми вдячні за всю підтримку, яку Португалія надала Україні та українському народу з початку російського вторгнення в 2014 році. У цій новій фазі війни португальський уряд завжди був на боці українського народу, як в Україні, так і приймаючи українських переселенців.

Під час останнього Вашого візиту до Києва на День Незалежності України, незважаючи на погрози росіян вчинити терорестичні акти, Ви продемонстрували свою мужність і готовність захистити українців.

Під час останнього Вашого візиту до Києва на День Незалежності України, незважаючи на погрози росіян вчинити терорестичні акти, Ви продемонстрували свою мужність і готовність захистити українців.

Та поряд з цим, українська діаспора, яка проживає в Португалії, постійно отримує від членів сімей полонених захисників Маріуполя прохання нагадати високопоставленим політикам і урядам про їх звільнення, чи обмін.

Росія продовжує порушувати будь-які міжнародні угоди щодо поводження з військовополоненими. Ніхто не знає, де зараз бранці Маріуполя, в якому вони стані, чи живі? Останнім жахливим злочином росіян було нелюдське вбивство 50-ти полонених захисників Азовсталі в Оленівці. Це свідчить про те, що Російська Федерація не шукає інших рішень для припинення конфлікту, крім війни. Путін заявив, що в Україні триває операція «денацифікації», що означає винищення українців і руйнування України. На жаль, це відбувається за підтримки більшості російського народу.

31 серпня, пан Міністр зайняв «компромісну» позицію щодо рішення про скасування віз для громадян Росії в ЄС, з точки зору всіх наших співвітчизників в Україні означає продовження страждань, більше смертей, більше зґвалтувань і більше жертв російської агресії. Така «компромісна» позиція Заходу лише посилює переконання путіна, якому шантажем і терористичними актами вдається залишатися безкарним.

Ми і наші співвітчизники в Україні запитуємо: скільки ще потрібно вбити українців, скільки ще зруйнувати міст, щоб Євросоюз «серйозно» почав запроваджувати важкі для росіян санкції?

Найближчими днями росіяни готуються до чергового терористичного акту: публічного засудження військових, які захищають Маріуполь, та проведення референдумів щодо створення нових сепаратистських республік на окупованих російськими військами українських територіях. Усе це за підтримки російських громадян, які потім вільно подорожуватимуть краінами ЄС, відкриватимуть чи продовжуватимуть бізнес і дякуватимуть путіну за його правління. Ця ситуація продовжить страждання українців.

Ми не хочемо чути потім «ми занепокоєні»!
Ми хочемо захистити життя українців сьогодні!

Тому, просимо пана міністра переглянути зовнішню політику Португалії, щоб громадяни Росії не мали можливості продовжувати агресію проти України. Лише спільним безкомпромісним тиском, ми змусимо росіян звільнити полонених і територію України від окупації.

Спілка українців у Португалії.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що представники українських громадських організацій Європи закликали міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, не рекомендувати діячам української культури та мистецтва, громадянам України, популяризувати російську культуру та мистецтво в Україні та за її кордоном.

Схожі публікації

Залишити коментар