Ukrainian Music Magic Tour охопить ключові міста Європи

У вересні під егідою Міністерства закордонних справ України стартує креативний культурно-дипломатичний проєкт Ukrainian Music Magic Tour, що покликаний відкрити Європі Україну.

Ідеолог проєкту, поет та історик Володимир Драбчук зазначив, що місія Ukrainian Music Magic Tour проста і складна водночас – відкрити Європі Україну, її прекрасну конструктивну прогресивну цивілізаційну природу, розповісти про боротьбу українців за незалежність зі злою імперією, показати українське сучасне креативне мистецтво, українську музику, національний незламний дух.

Захід охопить наступні міста:

Краків, Варшава, Гданськ (Польща),

Прага, Брно (Чехія),

Братислава (Словаччина),

Любляна (Словенія),

Загреб, Спліт, Дубровнік (Хорватія),

Свєті-Стефан (Чорногорія),

Сараєво (Боснія),

Будапешт (Угорщина),

Відень (Австрія) та інші міста вільної Європи.

Зібрані під час туру кошти будуть передані на потреби волонтерських організацій, які допомагають українській армії та українцям, які вимушено покинули свої домівки через російську агресію.

Серед учасників туру – музикант-мультиінструменталіст Василь Сказків, поет та історик Володимир Драбчук, а також Lola z Franeka – вокалістка та бандуристка культової групи PATSYKI Z FRANEKA.

Активна культурна дипломатія – важлива складова зовнішньополітичної доктрини України, про це скзала перша заступниця міністра закордонних справ пані Еміне Джапарова.

«І зараз, в умовах війни, культурно-дипломатичний фронт значною мірою прискорює нашу перемогу над ворогом», – підкреслила чиновниця і запросила всіх українців у Європі і всіх європейців, які стоять разом з Україною, долучитися до українських креативних патріотичних івентів.

Раніше повідомлялося, для українців, які прибувають до Франції, та французів, які хочуть допомогти Україні створено інформаційну платформу – Pour aider l’Ukraine.

Схожі публікації

Залишити коментар