Pour aider l’Ukraine: ЧИМ? ДЕ? ЯК? допомогти Україні, знаходячись у Франції

Для українців, які прибувають до Франції, та французів, які хочуть допомогти Україні створено відповідну інформаційну платформу.

Про це повідомляється на офіційному сайті проекту aideukraine.fr.

Ця платформа створена за ініціативи Координаційного комітету допомоги України і Ambassade d’Ukraine en France / Посольство України у Франції та впроваджена за підтримки волонтерів та IT-спеціалістів Titouan Galopin et Adrien Duguet. 

Мета проекту:

✔️інформування українців, які вимушено прибувають до Франції, щодо способів захисту на французькій території
✔️координації подальших кроків у співпраці з кризовим центром Міністерства внутрішніх справ Франції
✔️інформування французів, асоціацій та всіх небайдужих, які шукають способи допомогти Україні

СТАНЬ ВОЛОНТЕРОМ !
Реєструйтесь ТУТ.
Контактний телефон з питань волонтерства: 0781178337

⭕ Україні потрібні ЛІКАРІ, МЕДСЕСТРИ, ФЕЛЬДШЕРСЬКИЙ ПЕРСОНАЛ.
Реєструйтесь ТУТ.

⭕Для іноземців, готових стати ДО ЛАВ АРМІЇ:
Ваші контактні дані, копію дійсного міжнародного паспорта та детальнішу інформацію про ваш досвід надсилайте на адресу:
[email protected]

Також заповніть ці 2 бланки:

https://cutt.ly/vAwtkek  та  https://cutt.ly/uAwrEqt

У посольстві просять, звернути увагу, що надалі вам надійде витяг про не судимість (для мешканців Французької Республіки інформацію з цього питання можна дивитися на онлайн-сервісі ТУТ.

Стосовно Гуманітарної допомоги посольство України у франції акцентує увагу на пріорітетах:

“!!!Нам потрібні машини екстреної медичної допомоги. Функціональність: новий або хороший стан, використовувався максимум 5 років; категорія швидкої допомоги: типів С, В, А2; Кількість: більше 500″.

Будь ласка, надсилайте свої пропозиції (надаю транспортні засоби безкоштовно) на [email protected] або дзвоніть 0781178337

Перелік гуманітарних потреб можна отримати, надіславши запит на допомогу: разом[email protected] з темою #ГуманітарнаДопомога

Приватні пожертви гуманітарної допомоги приймаються на наступні адреси в Парижі:

  •  Українська Православна Церква, вулиця Палестина 6, 75019  Paris,
  •  Собор Святого Володимира Великого, 51 Rue des Saints-Pares, 75006 Paris
  •  Асоціація “По Європі”, 22 rue de la Voie des Bans 95100 Argenteuil, yefy52@gmail.

Пожертви від громадських організацій, компаній, установ радять направляти до Асоціації Aide Médicale et Charitable France-Ukraine. Контактна особа цієї асоціації: Дмитро Атаманіюк ([email protected]). Якщо ви бажаєте надати гуманітарну допомогу, заповнити ЗАЯВКУ можна ТУТ.

Також стосовно надання гуманітарної допомоги Україні ви можете звертатись до муніципалітетів та асоціацій у ваших містах, зокрема:

⭕ Якщо ви хочете надати фінансову підтримку Україні, у посольстві радять орієнтуватися на офіційні джерела інформації, та перевіряти достовірність реквізитів. 

UNITED24 розпочав президент України Володимир Зеленський як основне місце збору благодійності для України. Кошти будуть перераховані на офіційні рахунки Національного банку України та виділені відповідними міністерствами для задоволення найбільш нагальних потреб”, – уточнюється в повідомленні Ambassade d’Ukraine en France.

Зокрема в посольстві уточнили власні реквізити для переказів допомоги в євро, а також вказали спеціальний рахунок Національного банку України та рахунок для перерахування біткоінів та tether криптовалют.

⭕ Також ви можете бути корисним, сприяючи реалізації проектів спрямованих на економічно-господарське відновлення України.
 
У посольстві зазначили: “План відновлення України має на меті прискорення сталого економічного зростання. У плані визначається перелік національних програм для досягнення ключових результатів”.
 
Детальніше ознайомитися з ПЛАНОМ ви можете ТУТ.
 
Нагадаємо, що 4−5 липня у швейцарському Лугано відбулася конференція, яка має стати початкомвідбудови України. 40 країн і 18 міжнародних організацій висловили готовність допомогти нам подолати наслідки нищівної агресії росії. 
 

Крім того, посольство нагадало, куди можуть звернутися родини, що перебувають у Франції та потребують допомоги:

ЗАПОВНІТЬ цю ФОРМУ.

Як повідомлялося раніше, в суботу 20 серпня у столиці Франції знову відбулася велика хода на підтримку України.

Схожі публікації

Залишити коментар