Волонтери України та США допомагають рятувати тварин з охоплених війною регіонів

Американські благодійники із Каліфорнії допомагають українським волонтерам лікувати та годувати тварин евакуйованих із зон бойових дій.

Про це розповіла журналістка Голосу Америки Христина Шевченко.

Громадська організація “Порятунок тварин. Харків” і до 24 лютого займалася порятунком бездомних тварин і мала свій притулок, в якому жило 297 собак і 80 котів. Але це приміщення 7 березня розбомбили російські окупанти. Тварини пережили екстрену євакуацію. Тепер євакуація стала основним напрямком діяльності організації.

Часто трапляються осколчасті поранення, відірвані лапи, кульові поранення, але більшість випадків проблем зі здоров’ям у евакуйованих тварин – інфекційні та вірусні хвороби, що проявилися через різке зниження імунітету внаслідок пережитого стресу. 

Аліна Рурик та Юлія Зімерман з Каліфонрнії – волонтери Nova Ukraine, які активно долучилися до допомоги тваринам постраждалим від збройної агресії рф. Пріорітетом їх діяльності є допомога саме невеличким притулкам та волонтерам.

Завдяки їм лише “Порятунок тварин.Харків” з лютого евакуював понад 3000 собак і котів. Більшість з них вивезли за кордон до Польщі, Німетчини, Латвії, Румунії, Італії та Франції.

Загалом проект допомоги тваринам від Nova Ukraine врятував близько 15000 тварин.

Крім іншого, волонтери забеспечують тварин кормом. Закуповують лише у вітчизняних виробників, таким чином ще й підтримуючи економіку країни.

Нагадаємо, весною під час наступу російських військ у смт Іванків Київської області люди під обстрілами рятували картини Марії Примаченко.

Схожі публікації

Залишити коментар