На щиті монумента «Батьківщина-мати» у Києві замінять радянську символіку на тризуб

від svit_admus

Міністерство культури та інформаційної політики повідомило, що 21 липня завершилося опитування про майбутнє символіки на щиті монумента «Батьківщина-мати» у Києві.

У відомстві повідомили, що в опитуванні взяли участь 778 218 осіб через застосунок “Дія”.

Найбільшу кількість голосів (85%) набрав варіант «замінити на тризуб – Державний герб України». За варіант «зняти радянський герб і залишити щит чистим» віддали свій голос 9% опитуваних, а варіант «залишити все як є» набрав найменше голосів – 6%.

Доречі, монумент «Батьківщина-мати» вважається найвищою скульптурою у Європі. Він розташований на високому правому березі Дніпра на території Національного музею історії України у Другій світовій війні. На щиті монумента встановлений герб СРСР із зіркою, серпом і молотом. Автор монумента – скульптор Василь Бородай. У створенні споруди брали участь скульптори, архітектори, велика група інших фахівців, учених, робітників різних галузей. Відкриття монументу відбулося 9 травня 1981 року.

Пам’ятник вражає своєю грандіозністю. Фігуру жінки зі щитом і мечем у руках установлено на конусному п’єдесталі 40-метрової висоти (загальна висота – 102 м, вага близько 500 т), висота скульптури – 62 м. Батьківщина-Мати занесена до багатьох рекордів, зокрема до рейтингу 10 найвищих статуй світу.

Схожі публікації

Залишити коментар