“Енергоатом”: гендиректор МАГАТЕ намагається легітимізувати окупацію Запорізької АЕС

від Стожари

Державне підприємство «Енергоатом» звинувачує главу МАГАТЕ Рафаеля Маріано Ґроссі у спробі легітимізувати перебування російських окупантів на Запорізькій атомній електростанції. У НАЕК стверджують, що Україна не запрошувала агентство з візитом на ЗАЕС. 

Глава МАГАТЕ Рафаель Маріано Ґроссі 6 червня заявив, що його агентство готує експертну місію на Запорізьку атомну електростанцію, найбільшу в Європі. У twitter він повідомив, що про такий візит нібито просила Україна.

Але це повідомлення в “Енергоатомі” розглядають як “чергову спробу будь-яким шляхом потрапити на ЗАЕС, щоб легітимізувати там перебування окупантів”. У офіційному телеграм-каналі НАЕК підкреслили, що “втрата звʼязку” між ЗАЕС і МАГАТЕ спричинена діями росіян, які відключили в Енергодарі українського оператора Vodafon.

Також, «Енергоатом» звертає увагу, що чверть керівництва МАГАТЕ – громадяни РФ, зокрема і заступник Ґроссі.

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення 24 лютого російські війська зайшли на територію Чорнобильської та Запорізької АЕС. Ввечері 31 березня стало відомо, що російські загарбники покинули територію Чорнобильської атомної електростанції. Запорізька АЕС наразі залишається окупованою.

Схожі публікації

Залишити коментар