Кулеба: Від реакції світової спільноти та від запровадження санкцій проти РФ залежать подальші її кроки

від svit_admus

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що від реакції світової спільноти та від запровадження санкцій проти Російської Федерації залежать її подальші кроки.

“Зараз світові столиці не сплять, незалежно від часового поясу. Узгоджуються характеристики та послідовність упровадження санкцій. Україна зазначає: від реакції світу залежать подальші дії РФ. Росія має переконатися, що коли світ говорить про санкції, він справді готовий їх застосувати”, – написав Кулеба у Тwitter.

Він також зазначив, що в телефонній розмові з канадським главою МЗС Мелані Жолі обговорив обсяг і процес запровадження санкцій проти Росії за її протиправні дії.

“Канада твердо стоїть на боці України не лише у словах, а й у діях”, – наголосив Кулеба.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо написав у Twitter, що “Канада рішуче засуджує визнання Росією так званих “незалежних держав” в Україні. Це грубе порушення суверенітету України та міжнародного права. Канада підтримує Україну та відповідно запровадить економічні санкції. Більше того, ми відкидаємо та засуджуємо російські укази про відправлення збройних сил в Україну. Ми завжди підтримуємо суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України. Канада та її союзники захищатимуть демократію та волю українців”.

Разом з тим, Канада готується запровадити економічні санкції за визнання Росією так званих “Донецької народної республіки” та “Луганської народної республіки”, повідомила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

Схожі публікації

Залишити коментар