СКУ заснував Фонд з підтримки українських діаспорних громадських організацій

від svit_admus

Світовий конґрес українців (СКУ) засновує Фонд розвитку громад та адвокації для підтримки українських діаспорних громадських організацій.

Фонд ініційовано Президентом СКУ Павлом Ґродом, який підтримав заснування щедрою пожертвою у 50, 000 канадських доларів в 2022 році.

“Зміцнення наших громад – один зі стратегічних пріоритетів СКУ. Разом ми розбудовуємо українські інституції, справжній український світ – від колиски до могили, – зазначив Президент СКУ Павло Ґрод. – Завдяки новоствореному Фонду СКУ зможе надати потужну підтримку ініціативам громад з адвокації актуальних українських питань та розбудові українського громадського життя на нових теренах. Розбудовуємо громади разом!”.

Фонд надаватиме співфінансування для проєктів, спрямованих на

  • розбудову громад та/або розвиток громадських провідників;
  • формування правдивого іміджу України та українського народу;
  • інформування про українську історію, культуру та сьогодення;
  • розвиток українського шкільництва в діаспорі;
  • розбудову українського жіночого руху і підтримку жіночого лідерства;
  • залучення молоді до українського громадського життя в діаспорі і сприяння молодіжному лідерству в українській громаді.

Збір конкурсних проєктних заявок триватиме з лютого до 1 травня 2022 року, а переможців 2022 року буде оголошено вже в червні. Детальнішу інформацію, критерії оцінки проєктів та форму для подання заявок розміщено на вебсайті СКУ.

Схожі публікації

Залишити коментар