Хто може стати Почесним амбасадором України

від svit_admus

Титул почесного амбасадора України можуть отримати як фізичні, так і юридичні особи, як українські, так іноземні громадяни, чиє гаряче серце та наполегливі зусилля допомагають популяризувати Україну та українське у світі.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України у Фейсбук.

МЗС запроваджує титул почесного амбасадора. “Кожен та кожна – музиканти, ІТ-спеціалісти, дизайнери, кулінари, активісти – зможуть стати почесними амбасадорами”, – йдеться у повідомленні.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що кожен амбасадор, який її отримає, пишатиметься тим, що має такий титул від України.

У МЗС хочуть, щоб ця премія та визнання стали справді народними, тому, крім дипломатів, на неї зможуть номінувати кандидатів також організації закордонних українців та неурядові організації, які спеціалізуються на міжнародних відносинах та публічній дипломатії.

Титул можуть отримати як фізичні, так і юридичні особи, як українські, так іноземні громадяни. Головний критерій – втілені протягом 2021 року проєкти, що сприяли просуванню України у світі та зміцненню її позитивного іміджу.

Пропонувати почесних амбасадорів можна у номінаціях: культурна дипломатія, економічна дипломатія, експертна дипломатія, кулінарна дипломатія, науково-освітня дипломатія, спортивна дипломатія, цифрова дипломатія, а також почесний амбасадор України – справа життя.

У МЗС зауважують, що 1 номінуючий може подати максимум 3 номінанти! А пропонувати кандидатів на титул почесного амбасадора України можна до 31 грудня.

«Інформацію щодо кандидатів з коротким описом їхніх проєктів та конкретних досягнень за 2021 рік відправляйте до 31 грудня на адресу [email protected], зазначивши в темі повідомлення сферу номінації», – йдеться в повідомленні.

Разом з тим, зазначається, що діяльність майбутніх почесних амбасадорів повинна обов’язково:– мати відчутний ефект для просування позитивного іміджу України за кордоном– бути причиною широкого позитивного розголосу про Україну за кордоном – спричинити помітні зміни у ставленні до України– сприяти захисту прав та інтересів фізичних та юридичних осіб України за кордоном– сприяти захисту національних інтересів України, розбудові партнерських відносин з іншими країнами, розвитку сталих економічних зв’язків, залученню значних міжнародних інвестицій– суттєво допомогти розбудові спроможності держави у сфері публічної дипломатії – бути систематичною та послідовною

Схожі публікації

Залишити коментар