В Австралії на 101-му році життя відійшов у вічність довголітній член ОУН

від Стожари

Ділимося сумною звісткою, що після короткої недуги 25 листопада на 101-му році життя відійшов у вічність довголітній член ОУН (б).

Про це йдеться у повідомленні обласного Проводу НПВ/ACT, I Теренового Провду ОУН в Австралії.

Осип Ковальський народився 21 серпня 1921 року в с. Боратин, коло Бродів в Україні.

По приїзді до Австралії з дружиною Юлією, Осип Ковальский активно включився в суспільно-громадське життя, а зокрема в рядах осередку Спілки Української Молоді ім. Ген. Хор. Тараса Чупринки в Сіднеї – будучи довгими роками в їй управі, в ОУН, членом Української Громади в Кабраматті-Ферфілд, довголітнім головою Клубу Старших при УКЦеркві Св. Андрія, Директором Українського Культурно-Товариського Клубу, та невтомно-працьовитим прихильником відділу Союзу Українок ім. Ольги Басараб.

Осип Ковальський віддано працював в різних ділянках, будучи одним із тих, котрі брали участь в будові Дому Української Молоді, придбання Сумівської оселі, та довгими роками виконував працю як Організаційний референт осередку СУМ, як рівно ж при різних ділянках у вищезгаданих організаціях.

В обласному Проводі НПВ/ACT, I Теренового Провду ОУН в Австралії висловили найглибші співчуття донькам Ірені та Марії із зятям Олегом та Богданом, усім 5 онукам і троьом правнукам з приводу відходу на заслужений вічний спочинок, і дякуємо другу Осипу за те, що українська громада нашого терену може пишатися не лише його дією, але, що залишив спонуку до дальшої праці на добро української справи.

Як зазначається, Похорон покійного друга Осипа Ковальського відбудеться в п’ятницю,  03.12.2021, о год. 10.00 рано з Української Католицької Парафії Св. Андрія, а після на цвинтар Руквуд.

Як ми повідомляли, нещодавно, українець Осип Ковальський святкував своє 100 річчя. Вірогідно він був найстаршим членом ОУН (б) не тільки на зеленому континенті, а й у всьому світі. 

Схожі публікації