Україна для діаспори. Офіс президента запускає інформаційний бюлетень OPEN Digest про діяльність влади

від Стожари

Офіс президента презентував новий інформаційний бюлетень OPEN Digest щоб інформувати українців і світ про важливі події за участю влади та хід реформ в Україні.

Інформаційний бюлетень OPEN Digest, стане новим каналом для донесення професійної та об’єктивної інформації про діяльність Президента Володимира Зеленського та української влади. Він спрямований на інформування працівників дипмісій, української громади в інших країнах, журналістів, міжнародних партнерів.

Презентація відбулася у четвер, 4 листопада.  OPEN Digest представили керівник Офісу президента Андрій Єрмак, заступник керівника ОП Андрій Сибіга та очільник МЗС Дмитро Кулеба.

Україна для діаспори. Офіс президента запускає інформаційний бюлетень OPEN Digest про діяльність влади

За словами Єрмака, дайджест створено з метою інформування громадян України, української діаспори, а також іноземних партнерів про роботу влади України. Опікуватись його наповненням буде ОП та МЗС.

“Це – нова платформа, новий канал комунікації. Як казав Сократ, заговори, щоб я тебе побачив. Цей вислів є дуже актуальним, бо ми відчуваємо, що сьогодні світ недостатньо поінформований про те, що відбувається в Україні, як працює команда президента”, – наголосив Єрмак.

OPEN Digest буде містити «чітко структуровані та доступно викладені матеріали українською й англійською мовами».

«Він буде цікавий насамперед тим, кому важлива якісна й перевірена інформація: журналістам міжнародних видань, дипломатам, працівникам міжнародних аналітичних структур. OPEN Digest – це інформація про діяльність президента України, Офісу президента та Кабміну з перших рук…будемо повідомляти тільки про ключові події, принципові рішення, перебіг реформ», – заявив Єрмак.

Також OPEN Digest спрямований на боротьбу з російською дезінформацією та проти фейкових наративів, які створюють «викривлене враження про Україну».

Структура дайджесту буде наступною:

  1. Світлини тижня – про значні події країни за тиждень;
  2. Розділ «Курсом реформ» – про просування реформ в Україні;
  3. Події тижня – про візити очільників держави, роботу парламенту, публікація думок експертів;
  4. Цитати тижня.

Очільник МЗС Дмитро Кулеба заявив, що OPEN Digest є одним із інструментів зовнішньополітичної стратегії України.

Міністр доручив послам України, які були присутні на презентації у форматі онлайн, інформувати про дайджест дипломатів та експертів у країнах їхньої акредитації. МЗС розраховує, що дайджест стане джерелом якісної інформації про Україну для закордонних партнерів. 

На дайджест можна буде підписатися в офіційних акаунтах ОП в соцмережах.

Нагадаємо, у жовтні РНБО опублікувала глосарій для ЗМІ та чиновників щодо протидії російській пропаганді. Він містить перелік назв, термінів та словосполучень, рекомендованих для використання.

Схожі публікації

Залишити коментар