Україна для діаспори. Офіс президента запускає інформаційний бюлетень OPEN Digest про діяльність влади

від Стожари

Офіс президента презентував новий інформаційний бюлетень OPEN Digest щоб інформувати українців і світ про важливі події за участю влади та хід реформ в Україні.

Інформаційний бюлетень OPEN Digest, стане новим каналом для донесення професійної та об’єктивної інформації про діяльність Президента Володимира Зеленського та української влади. Він спрямований на інформування працівників дипмісій, української громади в інших країнах, журналістів, міжнародних партнерів.

Презентація відбулася у четвер, 4 листопада.  OPEN Digest представили керівник Офісу президента Андрій Єрмак, заступник керівника ОП Андрій Сибіга та очільник МЗС Дмитро Кулеба.

За словами Єрмака, дайджест створено з метою інформування громадян України, української діаспори, а також іноземних партнерів про роботу влади України. Опікуватись його наповненням буде ОП та МЗС.

“Це – нова платформа, новий канал комунікації. Як казав Сократ, заговори, щоб я тебе побачив. Цей вислів є дуже актуальним, бо ми відчуваємо, що сьогодні світ недостатньо поінформований про те, що відбувається в Україні, як працює команда президента”, – наголосив Єрмак.

OPEN Digest буде містити «чітко структуровані та доступно викладені матеріали українською й англійською мовами».

«Він буде цікавий насамперед тим, кому важлива якісна й перевірена інформація: журналістам міжнародних видань, дипломатам, працівникам міжнародних аналітичних структур. OPEN Digest – це інформація про діяльність президента України, Офісу президента та Кабміну з перших рук…будемо повідомляти тільки про ключові події, принципові рішення, перебіг реформ», – заявив Єрмак.

Також OPEN Digest спрямований на боротьбу з російською дезінформацією та проти фейкових наративів, які створюють «викривлене враження про Україну».

Структура дайджесту буде наступною:

  1. Світлини тижня – про значні події країни за тиждень;
  2. Розділ «Курсом реформ» – про просування реформ в Україні;
  3. Події тижня – про візити очільників держави, роботу парламенту, публікація думок експертів;
  4. Цитати тижня.

Очільник МЗС Дмитро Кулеба заявив, що OPEN Digest є одним із інструментів зовнішньополітичної стратегії України.

Міністр доручив послам України, які були присутні на презентації у форматі онлайн, інформувати про дайджест дипломатів та експертів у країнах їхньої акредитації. МЗС розраховує, що дайджест стане джерелом якісної інформації про Україну для закордонних партнерів. 

На дайджест можна буде підписатися в офіційних акаунтах ОП в соцмережах.

Нагадаємо, у жовтні РНБО опублікувала глосарій для ЗМІ та чиновників щодо протидії російській пропаганді. Він містить перелік назв, термінів та словосполучень, рекомендованих для використання.

Схожі публікації

Залишити коментар