Емігрантка з України перемогла на виборах до міської ради Нью-Йорка

від Стожари

37-річна емігрантка з України (м. Чернівці) Інна Верніков перемогла на виборах до міської ради Нью-Йорка, найбільшого міста США.

Представниця Республіканської партії Інна Верніков, впевнено пройшла до міської ради Нью-Йорка – у Брукліні, на дільниці, що охоплює Брайтон Біч. Про це повідомляє Голос Америки.

Інна Верніков успішна нью-йоркська адвокатка. Народжена у Чернівцях вона у 12-річному віці разом з родиною емігрувала до сполучених штатів.

Як стало відомо, українка представляє Республіканську партію США, балотувалася на 48-й дільниці, що розташована в Брукліні (є першим за кількістю населення серед округів міста), де голосують 180 тис. виборців. На цій дільниці більшість виборців — євреї, вихідці з колишнього Радянського Союзу. 

«Велика частина дільниці – це євреї, які виїхали з Радянського Союзу. Такі як я. Які втекли від того, що ми зараз бачимо у США – у Нью-Йорку та у «синіх» штатах. Вони відчувають, що країна рухається у лівому напрямку, і сильно налаштовані проти цього», – розповіла Інна Верніков.

Республіканський осередок у Брукліні, який підтримує кандидатуру Інна Верніков, очолює Тед Гхорра. За його словами, хоча Нью-Йорк вважається так званим «синім» містом, тобто містом, де при владі демократи, симпатії виборців нестабільні. В історії Нью-Йорка вже були випадки, коли мерами були республіканці, зокрема Джуліані та Блумберг.  

У Сполучених Штатах перемога у виборчій кампанії дуже залежить від команди волонтерів, які допомагають кандидату. Вони залучені на кожному етапі – починаючи від агітації на вулиці, закінчуючи підрахунком голосів. Оскільки це перша кампанія для Інна Верніков, команду помічників довелося набирати з нуля. Проте результатом вона задоволена.

Слід зауважити, що напередодні голосування Інна Верніков розповіла, що у разі перемоги призупинить роботу юриста. І пообіцяла боротися за збільшення фінансування поліції та бюджету санітарно-очисних служб. 

Схожі публікації

Залишити коментар