У Лівані освятили перший на Близькому Сході пам’ятник Тарасу Шевченку

від Стожари

Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та Дня захисників і захисниць України, 10 жовтня в Українському парку відбулася Служба Божа з освяченням пам’ятника Тарасу Шевченку.

Про це повідомляє Посольство України в Лівані у Фейсбук.

Службу провів митрополит Переяславський і Вишневський, духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира Олександр (Драбинко).

У заході взяли участь Посол України в Лівані І. Осташ, гості з України, серед яких генеральний директор Національного заповідника “Софія Київська” Н. Куковальська, українсько-ліванська громада, представники Посольства України в Лівані.

Під час богослужіння митрополит Олександр (Драбинко) помолився за мир та спокій в Україні та Лівані, за українських захисників і захисниць, які боронять суверенітет на Сході України, та за упокій душі полеглих воїнів.

Освячення пам’ятника Тараса Шевченка завершилося декламуванням “Заповіту” Кобзаря арабською мовою у виконанні М. Жарамані, врученням Послу України в Лівані І. Осташу Відзнаки Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, а також нагородженням Громади українців Лівану та Клубу ліванських випускників українських закладів освіти грамот Посольства України в Лівані.

Схожі публікації

Залишити коментар