Українська мова стала офіційною мовою муніципалітету Прудентополіс у Бразилії

від Стожари

Українська мова стала офіційною мовою муніципалітету Прудентополіс у Бразилії. Законопроєкт з таким рішенням одноголосно підтримали всі присутні депутати на засіданні 5 жовтня 2021.

Підготував підготував проєкт Закону та обґрунтування до нього адвокат Віторіо Соротюк, керівник Українсько-Бразильської Центральної Репрезентації, Віцепрезидент Світового Конґресу Українців.

Муніципалітет Прудентополіс також встановив дружні відносини з Тернопільською областю, звідки приїхала до Бразилії більшість українських іммігрантів. Новий закон відкриє нові можливості для обміну спеціалістів, навчання молоді на університетському рівні в Україні або ж за допомогою електронних засобів, дистанційно.

Читайте також: Подробиці з Міжнародної наукової відеоконференції з нагоди 130-ліття початку поселення українців в Бразилії

Українська діаспора у Бразилії – одна із найстаріших як серед українських громад за кордоном, так і як серед національних груп іммігрантів у самій Бразилії. Перші переселенці приїхали до Бразилії з Галичини в кінці XIX століття. Центром їх поселення стало засноване ними місто Прудентополіс (штат Парана).

Сьогодні Прудентополіс – відомий на всю Бразилію центр української культури. Сюди приїздять, щоби побачити українські вишиванку, писанку, танці, послухати українські пісні.

У штаті Парана з 10 млн населення 400 тис. походять з України. Є міста з населенням 50 тис. осіб, де 75% — це українці та їхні нащадки. Крім того, українська громада представлена в містах штатів Сан-Паулу, Ріо-де-Жанейро, Ріо-Грандедо-Сул, Мато-Гроссо, Гояз. Загалом в Бразилії зараз проживає біля півмільйона українців.

Читайте також: На честь 130-ї річниці початку української імміграції до Бразилії у місті Марінга встановлять пам’ятний камінь

Про те, як живе українська громада в Бразилії та про що мріють бразильські українці.

Схожі публікації

Залишити коментар