Українці Фінляндії відзначили 30-ту річницю Незалежності України

від Стожари

19 вересня 2021 р. Товариство українців у Фінляндії (Ukrainian Association in Finland) в м. Гельсінкі організувало святковий захід з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

У святкуваннях взяли участь представники Посольства України у Фінляндській Республіці, про це йдеться в повідомленні Посольства.

Святкування розпочалося з урочистого підняття прапора України під виконання державного гімну, після чого Голова Товариства українців у Фінляндії Василь Гуцул та т.в.о. керівника Посольства України в Фінляндії Максим Кравчук привітали присутніх зі святом.

«У своїй промові т.в.о. керівник Посольства Максим Кравчук подякував українцям за єдність, патріотизм, багаторічну активну діяльність, спрямовану на збереження і популяризацію української мови, культури та традицій Українського Народу в Фінляндії, розвиток і зміцнення дружніх українсько-фінських відносин та постійну підтримку та співпрацю з Посольством», –  повідомили у дипустанові.

Окремі слова вдячності Максим Кравчук висловив українським волонтерам в Фінляндії, які організовують збір та доставку гуманітарної допомоги в Україну, зокрема, Миколі Костюку, Ользі Анцут, Наталії Шень, Наталії Елоранта.

«Користуючись урочистою нагодою, Максим Кравчук вручив подяки Надзвичайного і Повноважного Посла України у Фінляндській Республіці Ольги Дібрової переможцям Першого Всефінляндського конкурсу читців української поезії «Хвилі чисті», присвяченого 30-й річниці Незалежності України, а також акторам Українського театру у Фінляндії за яскраве втілення ролей у виставі «Зона», – йдеться в повідомленні.

У рамках святкового заходу відбувся показ вистави у виконанні акторів Українського театру у Фінляндії під керівництвом головного режисера та художнього керівника Ігор Фрей (Igor Frei), виступи хору Переспів та Vertep, Пластовий благодійний ярмарок від ПЛАСТ у Фінляндії / PLAST in Finland, вікторини та караоке українських пісень.

Під керівництвом очільниці Сімейного клубу “Perhekluubi” Лілії Верми присутнім також було представлено дитячий показ автентичних вишиванок і традиційного українського вбрання з різних куточків України. Усім учасникам показу друга секретарка Посольства Вікторія Конончук вручила подарунки, які були надані відомим українським стартапом Ugears. 

Посольство висловило вдячність Товариству українців у Фінляндії та всім причетним за організацію чудового заходу, справжню українську атмосферу та подарований святковий настрій.

Схожі публікації