Президент України зустрінеться у Нью-Йорку з представниками української громади США

від Кравців Ігор

Президент України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Сполучених Штатів Америки для участі у 76-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку.

Про це повідомляє Офіс Президента.

Глава держави виступить на загальних дебатах Генасамблеї ООН. Також заплановані зустрічі Президента України з лідерами інших держав та представниками міжнародних організацій.

Крім того, Володимир Зеленський зустрінеться з представниками бізнесу та інвесторами, а також з українською громадою у США.

Прибувши до США, президент заявив, що вважає Генасамблею ООН одним із основних майданчиків, на яких Україна може висловити протест щодо окупації частини Донбасу і Криму.

«Ми повинні не тільки говорити, а й вимагати відповідних дій. Ми шукаємо рішення Донбасу і Криму на всіх майданчиках. Так, організація ООН – це один із головних майданчиків. І ми не повинні пропускати таку можливість», – сказав Зеленський.

Президент також вшанував пам’ять жертв 11 вересня 2001 року біля меморіалу в Нью-Йорку.

Нагадаємо, загальні дебати 76-ї сесії Генеральної асамблеї ООН пройдуть 21-27 вересня. Виступ Зеленського запланований на другу половину дня 22 вересня.

Схожі публікації

Залишити коментар