Найстаріший український фестиваль Канади знову скасували через коронавірус

від Комарі Альберт

Національний український фестиваль Канади є одним із найстаріших українських фестивалів української діаспори у світі і вже точно найстаріший у цій країні.  

Фестиваль щороку проходить у місті Дофін в провінції Манітоба, проте минулого року його було вперше в історії скасовано через пандемію COVID-19. Цього року, на жаль, маємо сумне повторення ситуації зі скасуванням, і знову на заваді стала світова пандемія коронавірусу. Повідомляє видання Укрінформ.

«Із важким серцем повідомляємо, що через пандемію COVID-19 Рада директорів Національного українського фестивалю Канади вирішила перенести цьогорічний фестиваль, запланований на 30 липня-1 серпня», – йдеться у заяві Ради директорів фестивалю.

Організатори запевнили, що зосередять тепер свої зусилля на проведенні наступного року «найбільшого Національного українського фестивалю Канади за всю його історію».

«Національний український фестиваль Канади – один із найстаріших та найбільших фестивалів у Північній Америці. Протягом багатьох років ми демонстрували таланти однієї із найбагатших та найяскравіших культур із Північної Америки та усього світу», – зазначається у повідомленні.

Додамо, що минулого року Національний український фестиваль Канади теж було скасовано через пандемію.

Наразі у Канаді залишається усього близько 6 тисяч активних випадків COVID-19, однак на більшості території країни масові заходи досі залишаються під забороною.

Нагадаємо, нещодавно в місті Веґревіль, що в центральній частині провінції Альберта у Канаді, відбувся 48-й щорічний фестиваль «Писанка» (Vegreville Pysanka Festival).

Схожі публікації

Залишити коментар