Відійшов у вічність один з керівників української діаспори в Аргентині

від Стожари

Управа Українського культурного товариства «Просвіта» в Аргентинській Республіці повідомила про смерть почесного члена товариства пана Юрія Михайла Мушака.

Сумну новину повідомили на фейсбук-сторінці Управи Українського культурного товариства «Просвіта».

Як зазначається, Юрій Михайло Мушак народився в Буенос-Айресі 18 березня 1937 року в родині українських іммігрантів. Його батьки, Ксенія Шевчук та Іван Мушак, з прибуттям в Аргентинську Республіку в 1927 році стали активними учасниками та організаторами розвитку нашої інституції – пан Іван, як скарбник і адміністратор, а пані Ксенія – як голова жіночої секції.

На початку громадської роботи Юрій Мушак плідно підтримував батьківську діяльність, а згодом і сам став членом управи нашої Централії, бувши багаторазово секретарем та займаючи і інші посади впродовж свого життя.

Як професійний радіоведучий, він неодноразово керував українськими радіопрограмами: зокрема був тим, хто започаткував та керував з 2001 року нашою просвітянською радіопрограмою “Голос України”. Він завжди уважно слідкував за громадською роботою, сприяючи з прихильністю розвитку ідей на благо вдосконалення. Він також був членом правління кооперативу “Фортуна” та членом Спілки Українських Купців, Промисловців та Професіоналів.

У 90-х роках, коли була проголошена Незалежність України, через його комерційну діяльність розпочалась інтенсивна співпраця у формуванні Української Палати Торгівлі і Промислу в Арґентині, в рамках якої він сприяв започаткуванню Посольства України в Аргентинській Республіці. Пан Юрій був активним та щедрим меценатом українських та аргентинських народних митців . На загальних зборах,14 травня 2006 року, Юрій Мушак був проголошений почесним членом УКТ Просвіта.

Управа та всі члени товариства висловили щирі співчуття його дружині Сусані Кантарелі, їхнім дітям Алехандро та Надії, онукам та родині в Україні та просять всіх про щиру молитву за новопреставленого раба Божого Юрія.

Нехай з Богом спочиває. Нехай його пам’ять буде вічно серед нас!

Схожі публікації

Залишити коментар