З нагоди Дня Конституції України українці Кіпру зібралися на святковий пікнік

від Стожари

27 червня 2021 року за доброю традицією українською громадою Кіпру був організований святковий захід для спільного відзначення Дня Конституції України.

Захід відкрила з урочистою промовою голова Асоціації “Товариство Українсько-Кіпрської дружби” Тетяна Іоанну.

Товариство привітало всіх українців з цим святом та оголосило подяки всім активним учасникам української громади на Кіпрі, підсумувавши діяльність за минулий рік.

На свято завітали й представники посольства України в Республіці Кіпр зі своїми сім’ями.

Посол України в Республіці Кіпр Руслан Німчинський привітав українську громаду з 25-ою річницею Конституції України та наголосив, що ухвалення Основного Закону України стала важливою віхою українського державотворення, який закріпив правові основи незалежності України, її суверенітет і територіальну цілісність, основні права і свободи українських громадян.

Наприкінці свого виступу Руслан Німчинський вручив подяки Посольства представникам української громади на Кіпрі за активну і плідну роботу, спрямовану на підтримку вивчення української мови, культури, історії та традицій українського народу в Республіці Кіпр.

Руслан Німчинський вручив подяки Голові Асоціації “Товариство Українсько-Кіпрської дружби” – Тетяні Іоанну, керівнику осередку Пласту на Кіпрі — Лілії Лапєєвій, керівнику Української творчої студії на Кіпрі — Аллі Гринчук.

Читайте також: у вересні відбувся перший з низки запланованих Посольством онлайн заходів, спрямованих на активізацію двосторонніх економічних відносин між Україною та Республікою Кіпр – вебінар «Дослідження міжнародних бізнес можливостей України та Кіпру».

Учасники заходу долучилися до спільного молебню за Україну та український народ, який провів отець Василій Захарусь. Після урочистої частини був організований пікнік, під час якого гості заходу разом зі своїми родинами мали змогу почастувати смачні страви української національної кухні та поспілкуватися у дружній атмосфері.

“Ми смакували гарну їжу та напої, співали та танцювали, молились за український народ, створювали декор для майбутніх подій — великий український вінок, провели лотерею сувенірів, записали частину відео-привітання до 30-ї річниці Незалежності України. Одним словом – вийшла гарна забава!”, – зазначають учасники заходу.

Нагадаємо, активісти латвійського Товариства підтримки України (Ukrainas atbalsta biedriba) записали відеозвернення до українців у зв’язку з ювілеєм Конституції України.

Схожі публікації

Залишити коментар