В Чикаго покажуть фільм про Україну “Довге прощання” (з Росією)

від Комарі Альберт

Український Національний Музей у Чикаго відкриває кінозал. В якості дебютного показу українська інституція в місті, що має найбільшу діаспору українців у США, запрошує на презентацію та обговорення документального фільму Каті Солдак «Довге прощання».

Як зазначають організатори, кінозал має лише 30 глядацьких місць, тому всі бажаючі мають зареєструватися онлайн. Показ відбудеться 18 червня о 19-ій годині.

Дуже приємна і завжди усміхнена Катя народилася і виросла в Україні, а зараз працює у Нью-Йорку шеф-редактором міжнародних видань журналу «Forbes USA». Закінчила Колумбійську Школу журналістики і брала інтерв’ю у високопоставлених політиків та відомих художників (Tony Blair, Lawrence Summers, Elton John, Demien Hurst, Olafur Elliason, Dan Brown, etc.).  

5 українських фільмів отримали міжнародні нагороди у 2020-2021 роках

«Довге Прощання» – фільм про події в Україні останніх років. Цією стрічкою Катя, немов доктор Хто (Doctor Who) з допомогою будки Тардіс, перенесла нас у часі та просторі від далекого кінця 70-х років до теперішнього часу, від СРСР – до Незалежної України. Через історію своєї сім’ї та своїх друзів режисерка розповіла, як вони переживали розвал Радянського Союзу, бурхливі події становлення України як самостійної держави, її боротьбу за справжнє відділення від Росії.

Як ми повідомляли, до Всесвітнього дня свободи преси вийшла англомовна версія документального фільму “Вбивство Гонгадзе: 20 років у пошуках правди”.

Схожі публікації

Залишити коментар