На честь дружби України та Швеції у Стокгольмі запустили україномовний аудіогід у музеї Ваза, а в Києві презентували тематичну арт-зону

До святкування Національного дня Швеції посол цієї країни в Україні Тобіас Тіберг і перша леді України Олена Зеленська в неділю, 6 червня, запустили україномовний аудіогід у Музеї Ваза та презентували арт-зону, присвячену дружбі країн.

Про це повідомила пресслужба президента України.

“Україну та Швецію об’єднують не тільки спільні події минулого, а й теплі, дружні взаємини в наш час. Розширюючи нашу дружбу та співпрацю, ми запускаємо україномовний аудіогід у Музеї Ваза в місті Стокгольмі. Це найпопулярніший музей Швеції”, – зазначила пані Зеленська.

Також було презентовано арт-зону, в якій за допомогою технологій доповненої реальності відтворено різні куточки Швеції.

“Сьогодні ми презентуємо піший маршрут куточками Швеції просто тут, у центрі Києва. Ці куточки – це арт-зони, присвячені тисячолітній дружбі, різноманітності, гендерній рівності, інноваційності, екологічності та безбар’єрності”, – сказав посол Тіберг.

З 6 червня по 1 липня функціонуватиме пішохідний маршрут від Національного музею історії України до Арки дружби народів. На маршруті представлені ключові цінності, які найбільше об’єднують Україну та Швецію.

Як повідомлялося, у Музеї Параджанова у Вірменії з’явився україномовний аудіогід.

Схожі публікації

Залишити коментар