В Україні перейменували аеропорт “Дніпропетровськ”

від Стожари

Міжнародний аеропорт “Дніпропетровськ” офіційно перейменували на “Дніпро”.

Про це в соцмережі Facebook повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

“Немає більше аеропорту “Дніпропетровськ”, є “Дніпро”. Стара назва аеропорту “Дніпропетровськ” залишилася остаточно в минулому”, – написав Криклій.

“У сертифікатах аеродрому, збірнику аеронавігаційної інформації, в інформаційних матеріалах, а також у реєстрах нинішній аеропорт вже називається “Дніпро”. Цієї весни жителі Дніпра та Дніпропетровської області зможуть проголосувати на честь якого знакового історичного діяча буде названо новий аеропорт. Міжнародний аеропорт “Дніпро імені …”, – зазначив Криклій.

Він також додав, що цієї весни жителі Дніпра та Дніпропетровської області зможуть проголосувати, на честь якого знакового історичного діяча буде названий новий аеропорт.  

За словами Криклія, до кінця наступного року у “Дніпрі” почне функціонувати новий термінал, до якого перенаправлять і всі літаки, а до кінця 2023 року в аеропорту з’явиться нова злітно-посадкова смуга.

“З підписанням договору по “відкритому небу” і поступовим відновленням авіаційної сфери та економіки після кризи, вірю, що новий сучасний аеропорт відкриє для міста і регіону реально нові можливості”, – додав Криклій.

Нагадаємо, 19 травня 2016 року Верховна Рада в рамках декомунізації перейменувала місто Дніпропетровськ на місто Дніпро.

Схожі публікації

Залишити коментар