Іронічний мультфільм для дорослих про русалку представить Україну на фестивалі у Загребі

Анімаційну стрічку Анни Дудко «Глибока вода» відібрали до конкурсу Всесвітнього фестивалю анімаційних фільмів у Загребі Animafest Zagreb.

Про це повідомили у пресслужбі Держкіно.

«Глибока вода» – короткометражний анімаційний фільм у жанрі фентезі зі вкрапленнями еротичного гумору. У фільмі йдеться про гладку та самотню Русалку середніх літ, яка живе на дні озера та має магічну здатність дивитися крізь воду хоч за тисячі миль.

Її улюблена забава – підглядати за людьми через труби водогонів за допомогою магії. Одного разу під час такого підглядання русалка закохується в чоловіка, й засліплена пристрастю, заявляється до нього в квартиру.

Це другий короткометражний анімаційний фільм режисерки та сценаристки Анни Дудко. Дебютним фільмом стала стрічка «Сама собі тут», яка отримала Ґран-прі фестивалю «Кіноогляд» та диплом у номінації анімаційного кіно фестивалю «Відкрита ніч», демонструвалась на Міжнародному анімаційному фестивалі в Хіросімі (Японія) та на фестивалі Monstra (Португалія).

Із 2016 року Анна Дудко працює на студії анімації «Червоний собака». Вона була художницею-аніматоркою в стрічках «Чудове чудовисько», «Світ навпаки», «Віктор_робот» та режисеркою й сценаристкою власних проєктів. 

Кінопроєкт авторської казки «Глибока вода» став одним із переможців Дванадцятого конкурсного відбору Держкіно.

Режисерка та авторка сценарію фільму – Анна Дудко, продюсери – Олена Голубєва, Ксенія Єфанова.

Всесвітній фестиваль анімаційних фільмів у Загребі Animafest Zagreb 2021 відбудеться з 7 до 12 червня 2021 року. Зазначається, що це другий найстаріший анімаційний фестиваль в Європі.

Як повідомлялося,  український фільм-фентезі для всієї родини – “Казка старого мельника” об’єднав яскраве сузір’я акторів.

Схожі публікації

Залишити коментар